maanantai 19. kesäkuuta 2017

Muovittomat ja roskaamattomat eväät reissuun


Eilen oltiin reissun päällä Nastolassa. Hieman myös muualla ajeltiin, mutta ensisijainen kohde oli futisjantterin ottelu. Perille päästyämme järjestin ensitöikseni piknikin kentän laidalle, koska tärkeysjärjestys, mutta toimin myös ekaa kertaa huoltajana.

Heräilin aamulla hieman laiskanloisesti ja vetelin vasta aamupalaani, kun muut jo söivät lounasta, joten kiireessä kasailin lounaani mukaan. Muovittomien ja roskattomien eväiden pakkaaminen käy oikeasti todella helposti. Itselläni on nämä vakikamoiksi asettautuneet teräksiset astiat nykyään, mutta aiemmin käytin lasitölkkejä. Tälläkin kertaa kokosin salaatin lasitölkkiin. 


Tölkkibisneksissä homman juju on, että pohjalle täytyy laitella kaikki vetinen ja raskas, päällimmäiseksi kevyt ja helposti kurjaksi menevä. Elikkä käytännössä salaatti tai crutongit ja sen sellaiset ylimmäiseksi. Salaatinkastikkeet, mausteet, öljyt ja sitruunamehut pohjakerroksiin. Ennen nauttimista muutama hölskytys niin kastike on sopivasti kaikkialla. Vaihtoehtoisesti, kastike levittäytyy asiallisesti salaatille, salaatti pohjalle ja lisukkeet päälle, kun tölkin sisällön kumoaa lautaselle. Lasitölkki pitää ruokaa kylmähkönä jonkin aikaa, jos sen ympärille kääräisee jotain tai laittaa vaikka villasukkaan. Sukka estää myös kilinät ja kolinat kassissa. 

Sellaisia hienoja lokeroituja kassejakin on toki olemassa ja jossain näin yksinkertaisen DIY-ohjeenkin. Kassin sisälle tuleva ristikko oli askarreltu paskarreltu pahvista ja päällystetty kankaalla. Todella yksinkertainen; sakset, pahvia, kangasta ja liimaa.

Eilinen esilämmitetty lounaani syntyi riisistä, quinoapihvistä, Jokaiselle currymajoneesista, soijakastikkeesta ja säilötystä inkivääristä. Kankaiseen lautasliinaan kiedotussa Tatonkan "padassa" sapuska pysyi oikein lämpimänä muutaman tunnin eikä kilistellyt lasitölkin tai juomapullon kanssa pitkin päivää.

Vastuullinen tehtäväni tarkoitti päivystämistä ensiapupakin vieressä, jos jollekulle arvokkaista pelaajakiinnityksistä sattuisi haaveri. 

Mitään juomisen muistuttelua, sukkien oikomista ja voinnin kyselyä kummempaa ei ilmaantunut. Kaikki osasivat jo solmia nappisten nauhansakin itse eikä tarvinnut nenää niistää! Kehitystä on tapahtunut aivan selvästi.

Pelin aikana ehdin järjestelemään ensiapupakin joka ei toistanut mitenkään Zero Waste- teemaani. Tää on tätä Maailma ei ole vielä valmis- osastoa. 



- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3