tiistai 1. elokuuta 2017

Älä Hanki Mitään- haasteen tunnelmia heinäkuulta



Olen tullut reippaan puoli vuotta toimeen sillä mitä minulla jo on. En ole hankkinut uusia vaatteita, kosmetiikkaa, koruja, laukkuja, kenkiä.. en mitään. Mieheltäni sain lahjaksi ripsivärin, joka on toistaiseksi ainoa repsahdukseni tässä haasteessa ellei sitten auton vaihtamista lasketa. Se oli sellainen isompi päätös ja kulujen vähentämiseen tähtäävä toimenpide, joka vaikutti myös koko perheeseen, joten onko se aivan täysin oma hankintani? No, jossittelut sikseen. Pistetään sekin sinne "repsahdusten" listalle.


puskettava ruohonleikkuri säästää nurmea




Ruohonleikkaajan haaveita


Nyt minulla on kuitenkin ollut vaikeuksia. Haluaisin nimittäin niin kovasti sen puskettavan ruohonleikkurin. Pääsin sellaista kokeilemaan ja työntelin sillä koemielessä Espoon pihaa isomman alueen lapsuuden kotini kartanolla. Testasin vähän mäkilähtöjä, juurakoiden yli kisaamista ja pidemmässä nurmessa surauttelua. Leikkuujälki on siistiä ja tasaista. Piharatamoviidakossa vempele, tai siis minä, hieman hidastui, mutta kyllä se sielläkin terä leikkaa, kun vaan hinkuttaa tarpeeksi pieniä siivuja. Ihan selkeästi tönättävien ruohonleikkureiden käyttö on taitolaji, jossa sitkeys kasvaa treenin myötä.

Sisko pentele meni taruilemaan, ettei leikkuri muka pysy terässä, vaan pitää vähintään joka toinen käyttökerta teroittaa, ja se vasta olis ihan hirveetä hommaa. No ketun marjat tarttee. Veli sanoi, että Husqvarnan aparaatti on jotakuinkin kymmenen vuotta vanha, ainahhiin, eikä sitä oo ikänään terotettu. Ei tarttee, sillä siinä on semmonen itse itsensä teroittava terämekanismi. Tämän asian todisti todeksi vielä itse isäntä teroitusmestari, jolta olisin ottanut opit oikeanlaiseen terotukseen vaan eipä miun tarttenna. Heh :D

Jutskailin hengenheimolaisten kanssa ja sain lisää vahvistusta taakseni. Käyttökokemukset työnnettävistä leikkureista olivat samankaltaisia omieni kanssa. Lisäksi kannustavaa palautetta tuli mm. nurmikon monimuotoisuuden lisäntymisestä, nurmen paranemisesta ja edelleen saasteettomuudesta. Ei tarvitse miettiä varoaikoja ajamisen jälkeen tai suojella ruokakasveja lähellä olevia alueita. Mitään ei kerry kasveihin tai maaperään pitkässä juoksussa. Ainakaan siitä ruohonleikkuusta. Pihamaa, maaperä ja kasvusto saisivat puhdistua, rauhoittua ja elpyä.


öljysaaste minimiin ja melukin vähenee



Elikkä nyt voi sitten sonnan jauhanta loppua ja ruohonleikkuri asiankin ratkaista. Vaan tässä on se mutta, kun en minä saa sitä itelleni hankkia nyt tänä vuonna haasteestani johtuen. Koko perheen hankinnat on ok, mutta jollei se ole kuin minulle varattu, tuo kuntoiluväline, niin mitenkä semmosen hankin? Lisäksi minua hiukka epäilyttää ostaa ruohonleikkuria käytettynä jollen pääse terien kuntoa ensin testaamaan.

Olen jokusen päivän pyöritellyt tätä kaikkea mielessäni ja minusta tuntuu, että repsahdusten listalle tulee ripsivärin ja auton vaihdon lisäksi työnnettävä ruohonleikkuri. 

Hitsi, että mie mielessäni hihittelen sille miten markkinaihmiset meikäläisen segmentoi, elikkä pistää lokeroon, näiden hankintojen perusteella! Huvinsa kullakin 😂



- Aino



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3