lauantai 10. joulukuuta 2016

Dreaming of a White Christmas


Eilen kaivettiin toisen maailmasodan aikainen lentopommi meidän pihasta! 😜


Sillä oli mittaa huikeat 5 metriä se veti sisäänsä 5500 litraa öljyä jolla talomme lämpeni. Ihan järkkyä. Siihen laitetaan kasvimaa ensi keväänä... Tai no ei ihan. Siihen porataan semmoset 220m maalämpökaivoa ensi viikolla. 

Kaivuutilannetta oli tarkastelemassa ympäristövalvonnan mies vihreän pikkulapionsa kanssa ja toimittaja teki meidän esimerkillisestä ympäristötoiminnasta lehtijuttua. Oli vähän pettynyt, kun ei saanut kohu-uutista, jossa säiliö olisi vähän jo näyttänyt korroosion merkkejä ja poistettu viime tipassa. Ei, ei mitään sensaatiojuttua täältä näin. Säiliö oli ihan sika hyvässä kunnossa ja vieläpä asennettu fiskusti hiekkaan, jolloin sen ulos kaivaminen oli melko simppeliä. Ei ollut öljyvuotoa eikä mitään muutakaan dramatiikkaa. 

Niben pumppu meille muutti jo viime viikolla ja samalla hyvästeltiin öljykattila.


Patteriverkosto putsattiin paineen avulla. Putkimies käänsi nupit siis kaakkoon ja jätti homman "muhimaan" yön yli. Tää aiheutti melko jännän tilanteen, kun patterit lähtivät ulisemaan ja naksahtelemaan puolen yön aikaan. Ihan kuin olis suihkumoottori kiihdyttänyt punkan vieressä. Mies nauroi katketakseen, kun hypin pitkin kämppää vauhkona ja huusin (äänettömästi etten herättäisi lapsia), että "kohta räjähtää!!" Minun stressioireiden kanssa eläminen on välillä varmasti hieman huvittavaa 😒

No, mutta piha on ruvella. Puitakin on joutunut karsimaan. Onneksi sisätilat noudattelee samaa linjaa. Olkkari on työmaa. Katon olisi tarkoitus vaihtaa väriä jouluksi. Ehkäpä saamme valkoisen joulun tänä vuonna!

Lupaavalta ainakin näyttää. Puolet käsittelemättömästä paneelikatosta on jo saatu olohuoneen osalta maalattua ja siitä tulee niin hieno. Paljon on vielä hommaa, mutta hiljaa hyvä tulee.




Välillä on nimittäin tärkeämpääkin hommaa. Kuten leipoa pipareita lasten kanssa! Tää alkaa jo näin kolmantena yhteisenä jouluna sujua meiltä ihan mukavasti. Ei tullut kuin vähän sotkua ja yksikään pipari tai hermo ei palanut.  Kaikki viisi ipanaa pääsi leipomaan ja syömään taikinaa. Kuorrutettakin oli ja itsetehty, punajuurella värjätty "pikeeri" oli ihan loistava. 

Eihän noista mitään ollut enää seuraavan päivän jälkeen jäljellä.. Päästään leipomaan toistekin. Jeeeii! 😩



- Aino




1 kommentti:

  1. Voin vain kuvitella tuon paukkumisen ja naksatelun! Meillä on tulossa patteriverkoston perussäätö myöskin eteen tässä jonkin ajan kuluttua. Tätä on suunniteltu jo pitkään, mutta kiireiden takia saamme sen nyt vasta ennen joulua hoidettua alta pois. En yhtään osaa sanoa, tuleeko siinä myös putsaus mukana. Täytyykin selvitellä. Kiitos kirjoituksesta!
    https://hls.fi/palvelut/patteriverkoston-perussaato

    VastaaPoista

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3