tiistai 5. heinäkuuta 2016

Thealoz Duo silmätippa


Silmien laserleikkauksen jälkeen olen kärsinyt kuivasilmäisyydestä. Löysin ongelmaan mahtavan täsmätuotteen, Thealoz Duo silmätippa suojaa, kosteuttaa ja voitelee. Lyhyenkin kokeilun aikana kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia.


 

 Likinäköisen elämää ennen Smile leikkausta


Ostin Heurekan reissullamme heräteostoksena kauan harkitsemani aurinkolasit. Ray-Ban Original Wayfarer Classic Black, just niin kuin Blues Brothersissa. Olin katsellut enemmän sitä taiteltavaa Wayfarer- mallia, mutta klassikko vei lopulta sydämen.Nämä ovat oikeastaan elämäni ensimmäiset aurinkolasit sillä ennen tätä kesää minulla on ollut okulaarit omasta takaa non stop. Olen vaihtoehtoisesti mennyt sokeana kuin lepakko äänitutkaa käyttäen ja löytänyt lapseni lähinnä hajun perusteella.

Viime marraskuussa kävin laserleikkauksessa. Silmäni leikattiin uudella tai uudehkolla SMILE- menetelmällä. Lasek- leikkaukseen verrattuna ero on siinä, että leikkaus suoritetaan ilman sarveiskalvoon tehtävää läppää, pienen pienen viillon kautta. Smilella korjaantuu myös hankalammat taittovirheet. Minulta korjattiin hajataitto sekä -8 likinäkö. Se on melko paljon miinusta se. Näiden lukemieni vuoksi en ole teetättänyt aurinkolaseja vahvuuksilla tai uimalaseja sen koommin. Olisin luultavasti päässyt nopeasti pohjaan hienoine uimalaseineni ;P 

Käytännössä -8 tarkoitti sitä, että jos silmälasini olisivat hajonneet vaikkapa töissä, olisin ollut täysin työkyvytön ennen kuin olisin saanut korvaavat lasit. Tarkka näköalue, että olisin pystynyt esimerkiksi lukemaan, kulki jossain 10 -15 cm etäisyydellä naamasta.

Piilolinssien säilöntäaineille allergisoiduin lievästi raskausaikana joten piilolinssit eivät enää olleet vaihtoehto. Silmäni herkistyivät sekä linsseille, että litkuille todella ikävästi. Ei olisi tullut mieleenkään enää yrittää. Vaihtoehtoja ei siten montaa jäänyt. Leikkaus on ollut pitkään To do- listalla ja nyt se viimein toteutui. En voisi olla tyytyväisempi elämääni ilman laseja.


Välitön apu uusista silmätipoista!Kuivasilmäisyys vaivaa edelleen vaikka leikkauksesta on jo aikaa. Tänään kuitenkin tuntui siltä, että nyt löytyi suosittelemisen arvoinen täsmätuote hankalaan kuivasilmäisyyteen! Olen niin vakuuttunut ja innostunut tästä, että pitää heti laittaa jakoon. Osaava proviisori pähki ongelmaani kanssani apteekissa ja mukaani lähti Théan Thealoz Duo paketti.Tästä tuotteesta erityisen tekee ensimmäisenä se, että siinä ei ole säilöntäaineita ja silti säilyvyysaika on kolme kuukautta pullon annostelumekanismin ansiosta. Tämä ABAK- pullo onkin Théan oma patentti. Mekanismi antaa yhden tipan kerrallaan, mutta ei päästä jo tippumassa olevaa tippaa takaisin säiliöön. Näin neste pysyy steriilinä eikä säilöntäainetta tarvita. Useimmiten oireet ja allergisoituminen tipoille ja nesteille tulee litkujen sisältämien säilöntäaineiden vuoksi.  

Pullo on 10ml, se on melko reilu koko. Saas nähdä miten kauan kestää. Tippoja pullosta pitäisi saada noin 300kpl. Hinta pyörii samoilla linjoilla muiden superkosteuttavien tippojen kanssa eli 16-17€. 


Valmistaja kertoo lisäksi sivuillaan, että tuote korjaa sarveiskalvolla olevia pieniä vaurioita. Täytyy sanoa, että maailma kirkastui jo ensimmäisestä tipasta ja silmien jomottava kirvely oli tiessään. Katsotaan niitä korjaavia vaikutuksia sitten myöhemmin.

Apteekkihenkilökuntaan kannattaa kyllä luottaa ja kysyä rohkeasti apua. Usein potilastyössäkin ohjaan kääntymään apteekin puoleen, kun on kyse kotilääkityksestä ja käsikauppalääkkeistä. Sieltä sitä tietoa löytyy runsain mitoin. 

Kaikissa apteekeissa ei ole sama valikoima ja siksi en tähän merkkiin ollut aiemmin törmännyt. Omaa apteekkiaan voi pyytää ottamaan valikoimiinsa uusia tuotteita ihan samoin kuin ruokakauppaakin. 

Kysy ihmeessä lisää silmien leikkauksesta ja purukaluston oikomisesta, jos ne kiinnostavat. Mielelläni kertoilen. Kirkkaampaa päivän jatkoa!Muista myös käydä tykkäämässä Facebookissa!- Aino

2 kommenttia:

 1. Osuipa meillä tiputus samaan aikaan! Olen tuskaillut yörähmimisen kanssa. Lopulta kysyin Yliopiston apteekin nettichatissa. Neuvoi yötuotteeksi Viscotears. Päivällä Bepanthen voisi auttaa. Kävin eilen ostamssa molemmat. Pitääpä kokeilla joskus tuota sinun neuvomaasi. Se, että vain yksi tippa tulee kerralla, on hieno juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)

   Ehkäpä nyt on taas pölyä enemmän ilmassa tai sisäilmanvaihto, auton ilmastointi, ulkona oleilu ym rasittavat silmiä enemmän.

   Sekä Viscotears että Bephanthen Eye kokeiltu.

   Samoin on kokeilussa ollut ainakin Artelac, Ophtim Eye Hydra, Systane Hydra ja Systane Ultra, Bevita Eye, Oftagel, Oculac. Monissa on yksittäispakkauksia sekä isompaa pulloa. Niitä on tullut kokeiltua vähän sekäettä.

   Näissä on kyllä hirmuisesti eroja niin itse tipassa kuin pullossakin. Kokeilla täytyy, että löytyy itselle ja omaan menoon sopiva.

   Poista

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3