maanantai 4. heinäkuuta 2016

MitäTuliVäsättyä: aurinkopuuterin hehkua kasvoille


Katsotaas, että syntyykö tästä hehkua vai pelkkää sotkua.


Tilanne on nyt sellainen, että bareMineralsin Warmth All-Over Face Color- aurinkopuuterini on loppu ja purkkiin on saatava jotain korvaajaksi. Olen lueskellut erinäisiä blogeja ja ohjeita aurinkopuuterin tai ruskettajan tai mikä nyt onkaan, väsäämisestä ihan keittiökaapin aineksista ja nyt pistetään niitä reseptejä kokeiluun.

Kaikissa pohjana toimii kaakaojauhe. Tietysti pitäisi olla hyvälaatuista ja luomua, mutta näin muuton keskellä en lähde kauppaan ostamaan luomukaakaojauhetta, kun kaapista löytyy avattu pakkaus. Lienee vanhentunutkin. Juuri sopiva nyt tämmöisiin kokeiluihin. Pirkkaa pintaan, heh XD

Jauheeksi ei kannata ehkä kokeilla kaakaojuomajauhetta, jossa on sekaisin sokeria ja ehkä maitojauhetta ynnämuutta vaan kaakaojauhetta, jossa ei ole muuta kuin kaakaota. Väri on kyllä melko tummanruskea. Enemmän kulmakarvoihin sopiva varsinkin, kun ihoni on auringosta huolimatta hyvin vaalea. Tästä syystä lisäsin sekaan hieman arrowjuurijauhetta. Sitä saa vaikka netistä tilattua täältä Tupalanmäen ihanasta Puodista.  Jauhe on tutumpaa leivonnassa, mutta melko vähän käytettyä Suomessa. Se esiintyy monessa DIY kosmetiikkareseptissä joten hankin semmoista aikoinaan muistaakseni Ruohonjuuresta. Lasinen purkki kustantaa kolmisen euroa.



Tähän ei muuta tarvita. Täytin entisen bareMinerals purkin ja sivellin kuuluu samaan sarjaan. Sutiin en ole tyytyväinen sillä se jättää hirmuisesti karvaa, mutta saa kelvata vielä toistaiseksi.

Sekoitus levittyi todella ohuen näköisenä kasvoille. Kevyt koostumus kuvaisi kai joku meikkiasiantuntija. Melko kuiva on tietysti. Arrowjuurijauheen pitäisi antaa levittyvyyttä, se toimii hieman kuin perunajauho tanssilattian liukasteena.

Tinttarintan persikkaposkille aurinkopuuteri levisi oikein kauniisti, mutta itselläni se tahtoi hakeutua huokosiin. Ihollani ei ollut alla muuta kuin vesipesu. Väri on kyllä kivan päivettynyt, mutta katsotaan päivien kuluessa, että miten tämä pärjää töissä ja liikunnassa, hikisessä junassa ja pikku sateessa.



Erittäin epäinformatiivinen kuva meikkikokeilusta. Tuossa näkyy lähinnä se, että koko keitosta ei kasvoilta oikein edes huomaa. Palaan käyttökokemuksiin myöhemmin.


- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3