lauantai 16. heinäkuuta 2016

Lasten ärsyttävät tavat TOP5


Minun oma ärsyttävä tapa on jäädä lukemaan kaikenlaisia TOP5 tai TOP10 listoja joilla ei ole mitään uutisarvoa tai käyttöä. Tykkään listoista. Teen itsekin paljon listoja ja pidän näemmä sitten muiden tekemien listojen lukemisesta ja "arvostelusta" :D

Maatuskaperhe kuvitteinen Lempiriepu


Työviikon jälkeen on ollut kauhea ikävä lapsia. Nyt ikävää on kerääntynyt joiltakin viikoilta eikä sitä ole muutamien vapaapäivien yhdessäolo purkanut vielä pohjiaan myöden. Ikävää on jäljellä ja se saa kummallisia asioita aikaan.

Olen hymyillen ja huokaillen seurannut lasten ärsyttävimpiä tapoja. Näemmä tulee ikävä ihan niitäkin. Tässä kohtaa voisi tokaista, että jo on maailmankirjat sekaisin. Älytöntä hommaa, mutta niinhän se ihmismieli on. Ei kannata ottaa turhan vakavasti :)


LASTEN ÄRSYTTÄVÄT TAVAT TOP5



1) Se, että otetaan maito- tai mehutölkistä tai mehupullosta tai mistä vain ruokakiposta /purnukasta jotain syötävää siten, että siitä jää jotkut onnettomat lirut pohjalle. Tässä ne on ihan mestareita. Tätä puuhaa tehdään siksi, että ei tarvitsisi huolehtia kierrättämisestä tai astian jatkosta. Jotkut aikuiset tekee kans tätä. Ihan hiton ärsyttävää. 


2) Riisutaan vaatteet yhtenä kappaleena ja tungetaan tää mytty semmoisenaan pyykkikoppaan. Siinä on taidokkaana palomiesmäisenä yhdistelmänä t-paita, pitkähihainen, collarit, alkkarit ja sukat käsittämättömässä mytyssä. Yleensä ne sukat on vielä märät ja hiekassa tai ruohossa. 


3) Unohdetaan käyttäytyä siististi vessassa. Käsienpesu, roiskeiden siivoaminen, vessan vetäminen, wc-paperirullan vaihtaminen, hylsyn kierrätykseen kuljettaminen, tippuneen hammastahnan siivoaminen, pyyheliinan ripustaminen takaisin naulaansa jne ei näemmä ole ihan selviö, joka kerralla. Hankalaa tästä tekee sen, että useimmiten asiat luonnistuvat, mutta sitten toisinaan eivät. Syyllinen ei aina jää kiinni heti.


4) Vetkuttelu, kun kutsutaan syömään. Meillä halutaan, tai ainakin aikuiset haluaa, syödä yhtäaikaa ja yhdessä. Semmoinen kikkailu ja vänkääminen syömään tulon kanssa, kun muut odottavat jo on ihan hitokseen ärsyttävää. (Samoin se, kun meillä on yks hidasteleva bloggari, jolla on kirjoitus kesken, kun olis pöytä katettu)


5) Kaikenlainen älämölö. Semmoinen turhanpäiväinen ääniefektien tuottaminen joka himputin käänteessä tehostamaan tarinaa. Nämä on kyllä kieltämättä melko mielikuvituksellisia ja taidokkaita, mutta kun lapsia kerääntyy samojen seinien sisään semmoiset 10 kappaletta niin se äänitehosteiden määrä saa Marvel-tuotannonkin kalpenemaan rinnallaan.



Etäisyys näihin ärsyttävyyksiin on tehnyt hyvää, nyt niihin osasi ikävän myötä suhtautua neutraalimmin. Ne eivät ärsyttäneet samalla tavoin ja kerroin lapsille, että kirjoitan näistä jutuista. Huumorin höystämänä kävimme nuo asiat lävitse neutraalisti ja kerroin, että miksi ne ärsyttävät.

Oli melkoisen hienoa huomata miten lapset ymmärsivät myös oikein hyvin, että miksi nämä asiat ärsyttävät ja tietävät kyllä, että miten noiden juttujen pitäisi mennä.

On niistä niin monta kertaa naama punaisena länkytetty...


soittolistalla leppeä lauantaibiisi Seynabo Sey - Younger, upea video :)





- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3