tiistai 12. heinäkuuta 2016

Syyllisyys


Melkoisen painava sana, syyllisyys. Vähän huono sana sillä se tarkoittaa, että on syyllinen johonkin ja potee siitä huonoa omaatuntoa. Sekin on varsin tarpeellista, mutta siinä kohden missä tänään ajattelin omaa syyllisyyttäni sana oli huono.

Töissä voi ostaa ruokaa, sitä saa rasiaan. Muovirasiaan, ei omaan, ei johonkin random astiaan tai kippoon. En voisi käydä hakemassa sieltä koskaan ruokaa sillä potisin siitä syyllisyyttä, ruoskisin itseäni ja nukkuisin yöni huonosti ;P

Mutta ei tähän sovi sana syyllisyys parempi olisi korvata syyllisyys tietoisuudella. Tiedostan miten paljon maailmassa on kertakäyttöistä tavaraa ja kuinka se kuormittaa elinkaarensa alku- ja loppupäässä ja tästä tietoisuudesta johtuen en pysty hyvällä omallatunnolla käymään ruokaostoksilla työpaikkaruokalassa, vaikka kuinka kateellisena kuolaisin vierellä, kun työkaverit nauttivat herkullisilta tuoksuvia aterioita, salaatteja, keittoja ja muita ihanuuksia.

Minä syön tietoisena puuroa. Onneksi tykkään puurosta. Voin ihan maistaa puurossani paremman elämän ja puhtaan omantunnon suloisen makoisan aromin höystettynä hyvän yöunen tyynnyttävällä sivujuonteella. Usein maistuu kans joku mansikka ja mustikka tai vaikka herukka. Se on melko ihanaa se :)





The greatest wealth is to live content with little - Plato



- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3