perjantai 4. tammikuuta 2019

Uusi vuosi 2019


Vuosi vaihtui ja on perinteisesti kait niiden lupausten aika. Uuden vuoden lupauksia en ole varsinaisesti tehnyt vielä, mutta joitain ryhtiliikkeitä ajattelin tälle vuodelle ottaa. Alla tulee listattuna uudenvuodenlupauksistani ensimmäiset.


Kokonainen Elämä Edessä Aino





Aloin myös pohtimaan, että joulun alla tapahtunut Kuusamoon muutto saattaa vapauttaa hieman enemmän aikaa kaikenlaiseen kirjoitustyöhön ja näihin satunnaisiin kirjoitusharjoituksiin, joita olen tänne Kokonaiseen kerännyt vuosien saatossa.

Edelleenkin enemmistö tekemisistäni ja höpöilyistäni löytyy Instagramin puolelta, @ainokamarainen ja @nollahukka, sekä Nollahukan blogista. Nollahukan kanssa jatketaan matkaa täältä pohjoisesta käsin, mutta näitä vähän aiheen vierestä meneviä tekstejäni voisin näpytellä tänne hieman tiuhempaan tahtiin. Vaan nyt niihin 

...uudenvuoden lupauksiin, uuden vuoden lupauksiin, uudenvuodenlupauksiin..




1. Somen harkitumpi käyttö


Asensin puhelimeeni käyttöajan rajoituksia ja seuraan puhelimessani olevien sovellusten käyttöaikoja sekä käyttöaikani laatua. Päähommani digilaitteilla on kuitenkin tämä kirjoittaminen ja muutoin elämässäni lapset ja koti, joten on aika tarkastella kriittisesti, mihin päivittäiset tuntini kuluvat ja hyödyttävätkö ne kuinka paljon pyrkimyksiäni ja tavoitteitani. 



2. Vesimittarikyylän elämä


Elämässäni avautui aivan uusi harrastusmahdollisuus, sillä uudessa kodissamme on asuntokohtainen vesimittari! Tein hyvin simppelin kuukausiseurannan mahdollistavan taulukon paperille ja aloitan sillä. Aluksi tarkoitus on vain seurata, mitä taloutemme kuluttaa ja myöhemmin miettiä tarkemmin, mitä voimme kulutukselle tehdä. Luvut eivät tule olemaan vertailtavia ihan heti, sillä meillä ei ole vielä pyykinpesukonetta ja tiskikonekin odottaa varaosiaan asentamattomana. 



3. Sähkön kulutus tarkasteluun


Kolmas toimenpiteeni tälle vuodelle on aloittaa myös sähkön seuranta. Tämä tapahtuu sähkölaskujen avulla sillä muuta keinoa tällä hetkellä ei ole. Espoossa sähkölasku tuli noin kolmen kuukauden välein ja oli sen verran pieni, etten kiinnittänyt asiaan paljoa huomiota, mutta nyt on aika ottaa luvut talteen. Tarkoitukseni on muodostaa vuoden aikana käsitys sähkönkulutuksestamme ja pohtia mitä sellaisen sähkömäärän aikaansaamiseksi tarvitaan, miten se onnistuisi omavaraisesti ja mitä muita keinoja on sähkön menekin mittaamiseen erityisesti sitten, kun asun omakotitalossa.


Onko sulla jotain tämmöisiä vastaavia ryhtiliikkeitä ja tavoitteita tälle alkaneelle vuodelle? 



Parhainta uutta vuotta ihan jokaiselle mussukalle, 
joka edelleen käy lukemassa Kokonaisen höpinöitä <3


- Aino

1 kommentti:

  1. Sähköyhtiöt ( ja jopa jokut kirjastot) lainaavat sähkönkulutusmittareita, jos asia kiinnostelee. Tosin ei semmoinen maksa omaksi / naapureiden kanssa kimppaan hankittunakaan, kuin 15e.

    VastaaPoista

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3