perjantai 28. huhtikuuta 2017

Haastetta kun kerjää niin väistämättä se sieltä tupsahtaaRits, kuului harkittujen venyttelyliikkeiden jälkeen. Vanhempi tyttäristä katsoi ihmeissään vierestä nenä nyrpällä. "Äiti pierasiks sää?!?!" "No, en pierassu! Naiset eivät edelleenkään piere, housut vain ratkesi", vastasin. "Jaa eli pierasit niin, että tuli housuihin reikä!" ja järjetöntä hepulinaurua päälle. Ihanaa, kun lapset ovat perineet huumorini :D
perseestä ratki


Ylpeydestä huolimatta sormi eksyi suuhun ja harmitus purkautui ilmoille merirosvojen kielellä. Tietysti kaikki kulminoituu aina hetkeen, kun pitäisi jo olla matkalla jonnekin. Olin jotenkin niin varma, että ainokaiset farkkuni kestävät uskollisina syksyyn saakka. Äkillinen ratkeaminen tuli iskuna, johon en ollut valmistautunut. Kiireessä jalkaan päätyivät tutun turvalliset salitrikoot kukkakuosissaan.

Tämä tapahtui siis eilen. Tänään tapahtui korjausyrityksiä. En tiedä miten sen muulla tavoin muotoilisin kuin, että persiilleen meni sekin.

Pistelin antaumuksella menemään Husqvarnallani, saatuani väkerrettyä pujottimiin ja pulikoihin valkoisten sijaan mustat langat. Olin voimieni huipussa puolattuani lankaa alarullalle tai kelalle. Vai onko se alapuola, se semmoinen mikä tulee ylälangan sijasta alapuolelle? Kuviteltuani hetken, että ymmärsin langan kireydensäädöstä luulemaani enemmän, itsevarmuudellani ei ollut enää mitään rajaa.


Kokonaisen Älä Hanki Mitään vuosi


Löysin paikkakankaan ja sain sen sommiteltua paikoilleen ja vaihdettua suoran ompeleen siksakkiin, jonkinlaisen todella oudon kuvion kautta tosin... ja siinä se näyttäytyi lähes siistin näköisenä paikkana. Ylitin itseni täysin ja olin niin ylpeä saavutuksestani. Hetken aikaa.

Saatuani työni tyytyväisenä loppuun lähdin pujottelemaan farkkujani koneelta. Eivät liikkuneet mihinkään. Päältä kaunis ja alta järkyttävää sekasotkua. Luonnollisesti sotku asettuu sille näkyvälle puolelle, kuinkas muutenkaan. 


Kokonaisen älä hanki mitään haasteEn ymmärrä, että miten ompelukoneen käyttö voi olla niin hiton monimutkaista. Miksi sitä varten pitäisi lukea ohjeita tai opiskella asiaankuuluva termistö?

Ammatissani käyttelen rutkasti monimutkaisempia vempeleitä ja ompelen haastavampia kohteita. Työn jälki on siistiä ja taattua laatua. 

Helevata, että pitää näillä hiihdellä menemään vielä 8 kuukautta. Onneksi eivät ratkenneet pääsiäisenä Wienin reissulla.

- Aino


6 kommenttia:

 1. Ylälanka ei varmaankaan ole mennyt hyvin kiristinlevyjen välistä, siksi syherö. Pura ja koita uudestaan? Kannattaa ehkä kokeilla ensin tilkulle tms. että tikki on hyvää ja sitten vasta päästellä menemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paude!
   Luultavasti olet ongelman ytimessä. Fiksuna ihmisenä kokeilisin uudelleen ja ottaisin selvää, että mitä kiristilevyt tarkoittavat :D

   Toisaalta taas.. sain paremman tarjouksen. kts alla XD

   Hyvää Vappua! :D

   Poista
 2. Valloittava Debra May suositteli minulle Voodoo pappia. "Lopulta onnellani palauttaa OGAGA ​​KUNTA -harjoituspistoke. Olen May Debra Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Haluan jokaisen tämän sivuston tai foorumin liittyä minulle kiittää OGAGA ​​KUNTA siitä, mitä hän teki minulle ja lapsilleni. Olin naimisissa mieheni kanssa viiden vuoden ajan ja elimme onnellisina yhdessä tämän vuoden ajan, kunnes hän matkusti Brasiliaan työmatkalla, jossa hän tapasi tämän prostituoitavan, joka innoitti häntä vihaamaan minua ja lapsia ja rakastamaan häntä vain. Kun mieheni tuli takaisin matkalle, jota hän ei pelannut, on rooli miehenä ja hänestä tuli muukalainen. Hän matkusti Brasiliaan joka kuukausi. Olin niin hämmentävä ja etsin keinoa saada hänet takaisin. Yksi uskollinen päivä, jonka selailin tietokoneellani, näin todistuksen tästä voodoo papista OGAGA ​​KUNTA. Todistus korosti hänen voimakasta taikuuttaan ja hyvää mitä se voi tehdä. Mukaan post se parantaa CANCER, HIV / aids, tuo takaisin teidän EX LOVER ja Stolen rahaa. Olin yllättynyt ja kysy itseltäni "Kuinka maailma ei tiedä tästä voodoo-papista", mutta olin epätoivoinen, joten annoin sen kokeilemaan. Otin yhteyttä hänen yhteystietojensa kautta, joita näin postissa. Hän vastasi, kun otin yhteyttä häneen, selitin hänelle kärsimystäni ja vakuutti minulle, että löytäisin lohdutuksen voimallisen voimansa avulla. Annoin hänelle vauvalle aloittaa työn ja viikon kuluttua mieheni saapui Brasiliasta ja nöyryytti luokseni anteeksipyyntöä. Olin sanaton hetki, ennen kuin annoin hänelle suudelman. Jokainen, joka on kiinnostunut ottamaan yhteyttä tähän voodoo-pappiin, älä anna pelkoa tai epäilystä pysäyttää sinut. "

  Jos oikein ymmärsin niin uhraan vain vauvani voodoopapille ja saan harjoituspistokkeen, jonka avulla kaikki ongelmani postuvat! Kuinka en ole tullut ajatelleeksi tätä aiemmin?

  VastaaPoista
 3. Kannattaa vilkaista tämä ohje kun seuraavan kerran farkut kaipaavat paikkaamista. Suoraommel voittaa siksakin 10-0. Hommaan kannattaa mieluiten tarttua jo ennen kuin kulunut kohta ratkeaa rikki ja paikaksi valita jotain mahdollisimman ohutta kangasta (materiaalilla ei niin väliä), niin käyttömukavuuskaan ei paljon kärsi. Vaikka en itse ostolakossa ole, niin hyvien farkkujen löytäminen on sen verran haastavaa että ne todellakin käytetään loppuun asti ja paikkaamalla saa onneksi muutaman käyttökuukauden lisää.

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Olen selaillut sitä pikkuhiljaa läpi, kun sen muutama viikko sitten löysin. Minimalismi ja Zero Waste -aate on kiehtonut jo vuosia, vaikka se omassa elämässä on jäänyt maltillisesti lähinnä kaappien raivaamisen ja harkitsevamman kuluttamisen tasolle.

  VastaaPoista
 4. Voi räkä! Jäi sitten se olennaisin kommentista puuttumaan eli linkki siihen farkkujen paikkausohjeeseen: www.haaraamo.fi/2011/08/farkkujen-korjaus-marian-kassakerhon.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa ehdottomasti asiallisemmalta kuin Debra Mayn vinkki ;)

   Olen vakavasti harkinnut tuota ennakkovahvistusta farkkujen osalta sillä en odota mitenkään innolla, että kangas ratkeaa jossain nolossa tilanteessa. Edellinenkin reikä revähti niin salakavalasti. Ei oikeastaan minkäänlaista alkua edes kankaassa, hieman vain kulumaa. Ehdottomasti myös samaa mieltä tuosta istuvien farkkujen ja miksei muidenkin vaatteiden löytämisen hankaluudesta. Tuntuu, että kaikissa on aina jokin puute tai vika. Onnistuneesta vaatehankinnasta pitää kynsin hampain kiinni!

   Aivan mahtavaa kuulla, että olet viihtynyt kirjoitusteni parissa <3 Kerro toki, jos mieltäsi askarruttaa karsimisen tai zero waste juttujen kanssa jokin tai moikkaile muuten vain. Keskustelu näistä jutuista on aina kivaa :)

   - Aino

   Poista

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3