lauantai 10. maaliskuuta 2018

Keskitytään olennaiseen


Kansainvälistä naistenpäivää vietetään 8.maaliskuuta. Niin tänäkin vuonna. Päivää on vietetty maaliskuussa jo 1900- luvun alkupuolelta saakka. Vuonna 1975 naiset saivat virallisesti päivänsä, ja tämä päivä virallisen nimensä "Yhdistyneiden Kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä", YK:n vahvistuksen myötä. Suomalaiset naiset löytyvät tilastojen valossa täältä.

Muutaman päivän olen miettinyt, että kirjoitanko. Nykyisin tunnen, että päivän tarkoitus on hieman kadonnut tulppaaniasteelle. Eihän kukissa mitään pahaa ole, mutta minimalistina katson toimintaa huolestuneena. Tämmöinen lisäkrääsän ja hemmottelevan ylikuluttamisen päiväkö tästäkin on muodostumassa? Mitenkäs se päivän olennainen osuus?


Kokonainen Elämä EdessäAamuyön hiljaisina hetkinä tulevat ne olennaiset ajatukset luokseni. Ajoittain herättelevät melkoisella voimalla ja vaativat kirjoittamaan. Tässä sitä naputellaan kellon näyttäessä muutamaa minuuttia yli neljää. Minulla on olennaisuudesta asiaa. Ymmärsin sen läpi uneni. Tämä vaatii huomioni.Keskityt ny vaan siihen olennaiseen!


Olemme kaikki kuulleet lauseen "keskity olennaiseen". Parisuhteesi on mennyt poikki, olet työhuolien uuvuttama, lapset sairastelevat vuorotellen ja sinulle hoetaan hyväntahtoisesti, että "nyt keskityt vaan olennaiseen!". Monesti kehoitetaan, että mieti tarkkaan, mikä on sinulle olennaista ja sitten keskityt siihen. Onko tuttua? Tämä on väärin, se ei mene noin. Olennainen ei valkene järkeistämällä ja puskemalla etsien.

Olennainen tulee luoksesi, kun lakkaat etsimästä ja keskittymällä keskittymästä olennaiseen. Lakkaat ajattelemasta aktiivisesti. Olet. Silloin kaikki hakeutuu olennaiseen. Se tulee hengityksen ja tilan kautta. Olennainen löytyy, kun ympäriltä muu karsiutuu. Olennainen on sitä mikä jää jäljelle. 
Jäljelle jää OLEN NAINEN. 


Keskity siihen olennaiseen, mikä jää jäljelle. Sinä olet nainen, sinussa on kaikki. Olet hyvä, olet riittävä, olet rakastettava. Olennainen. Keskity siis itseesi, omaan jaksamiseesi lasten kanssa tai työelämässä, omaan toipumiseesi erossa ja sairaudessa.

Päätä tehdä rakastavia asioita itsellesi, sillä siten opit tekemään niitä toiselle. Opit mitä käytännössä tarkoittaa "tee toiselle kuten haluaisit tehtävän itsellesi". Mistä tiedät mitä haluat tehtävän itsellesi ellet ensin tee itsellesi ja opi?

Ole nainen hetkessä, vaikka olisitkin mies tai muun sukupuolinen. Kysymys on ulkoisen naiseuden sijaan sisäisestä naiseudesta, feminiinisestä energiasta, jota on meissä kaikissa. Feminiininen edustaa toipumista ja paranemista. Se edustaa pehmeyttä ja syventymistä sekä, YK:n virallisuuksienkin mukaan, rauhaa. Yöajan hoivaavaa energiaa, joka ruokkii viisautta, alitajuntaa ja tunteita.

Annan sinulle harjoituksen. Tämä on melko rohkeaa, mutta kerro sitten kommenteissa miten kävi :)

Laita soimaan Beyoncén Halo biisi. Löytyy myös Kokonaisen soittolistalta Spotifysta. Voit katsoa videonkin. Videon tarina kertoo naisesta, joka on löytänyt elämänsä miesenkelin ja pyhimyksen. Tämähän on rakkauslaulu, mutta semmoisena täysin hyödytön parisuhderakkauteen. Toinen idolisoidaan ja hänen armoilleen heittäydytään. Näinhän sitä kai kuuluu kuunnella ja siten sitä on itsekin tullut kuunneltua. Arvatkaas vain onko ollut melkoisen riistävä ja repivä laulu, kun vierellä ei ole ollut oman elämän valoilmiö vaan jotain aivan päinvastaista.

Idolisoinnin sijaan kappale on loistavan ihana ja voimaannuttava, kun laulat sen itsellesi. Anna sen upota sanoineen sisimpääsi, ajattele omaa sisäistä viisauttasi, jonka olet löytänyt. Laula se sisäiselle lapsellesi. Laula sanat omalle hengellesi ja sisäiselle voimallesi. Laula se itsellesi nainen! 

Kuuntele intuitiotasi, etsi itsesi sisältä rakkautta ja valoa itseäsi kohtaan, älä odota tai vaadi sitä toiselta, sillä se on tuhoon tuomittu yritys. Rakasta ja kyllä, sinua rakastetaan takaisin. "Olet ihan helvetisti parempi kuin mitä itse ajattelet" sanoi Sarasvuo Aamulenkillä ja niinhän sinä olet. Keskity siis siihen olennaiseen. 


Olen kaikki mitä tarvitsen ja enemmän.

Olen Nainen.
- Aino


2 kommenttia:

 1. Kiitos harjoituksesta! Se osui ja upposi! Ihan varmasti tuntuu pahalta kuunnella laulua, jos ei ole rinnallakulkijaa ja jos katsoo vielä videonkin, jossa mies kuvataan rakkauttapursuavana, helliä katseita luovana ihmemiehenä ja nainen tätä palvovana ja ylistävänä. Varmaankin tämä laulu kertoo alkuihastusvaiheesta, ennen kuin arki tulee vastaan. Ja onhan kyllä heitäkin, jotka haluavat elää aina uudestaan tuon alun, onnen ja huuman ajan, aina eri ihmisen kanssa.

  Minä olen elänyt pitkässä parisuhteessa, ensi kesänä yhteisiä vuosia tulee 33. Esikoisemme on muuttanut omaan elämäänsä ja kuopuskin on jo lähtökuopissa. Monenlaisia toiveita, odotuksia ja vaatimuksiakin olen miehelleni esittänyt vuosien varrella. Minusta on usein tuntunut siltä, että rakkaus on kadonnut jonnekin. Se on tuntunut pelottavaltakin. Etääntymistä on tapahtunut puolin ja toisin. Tuota alkuajan huumaa olen joskus kaivannut takaisin. Minun on täytynyt saada paljon aikaa itselleni käsitelläkseni tunnemyrskyä, joka on johtunut erilaisesta suhtautumisesta rakkausteemaan. Kerran, tuntiessani itseni itsestäänselvyydeksi parisuhteessamme, olen pakkaillut tavaroitani, kykenemättä silti lähtemään. En osannutkaan ajatella itseäni naisena, joka pärjää yksin. Se säikäytti minut ja kertoi rehellisesti sen, että minä tarvitsen miestäni elämääni. Mieheni on hyvin rauhallinen ja huolehtivainen "maanpinnallapysyjä", ei lähde liitelemään syvällisiin sfääreihin niin kuin minä. Minä sivaltelen joskus sanoilla ja aiheutan hänelle ikäviä oloja.

  Kun olen sisäistänyt tuon esittämäsi ajatuksen: etsi itsesi sisältä rakkautta ja valoa, olen huomannut, että rakkaus voi palata takaisin, samankin ihmisen kanssa, sieltä nurkan takaa. Vaatimalla ei synny hyvää jälkeä. Vaatimalla toinen ei anna itsestään sitä vähääkään hyvää vaan menee kuoreensa, lukkiutuu. Rakastamalla ensin itseä, huomioimalla oma sisäinen äänensä, laulamalla ensin itselle, siinä avaimet.

  Voi kumpa muistaisimmekin aina laulaa ensin itsellemme ja sitten vasta toiselle! Itseensä tutustumalla ja itseään tutkimalla voi löytää niin paljon rakkautta, että sitä riittää jaettavaksi toisellekin. Ja kun se oikea ihminen on vierelläsi, hän kyllä huomaa sinut ja rakastaa takaisin - omalla tavallaan.

  Kaikkea hyvää Sinulle! - Riina-Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Vielä kolmannellakin lukukerralla sait kyyneleet silmiini...

   Ihailen taitoasi kuvailla aidon rehellisiä kokemuksia liittovuosienne varrelta. Parisuhteenne on kestänyt kunnioitettavan ajan. Jotain sellaista mistä luen mielelläni ihastuneen valkosukkaisena :)

   Uskon, että pitkät ihmissuhteet kasvattavat meitä eniten ja niissä saamme aidoimmin päästä käsiksi omien haasteidemme, mutta myös vahvuuksiemme kanssa. On onni, kun rinnallakulkija jaksaa pysyä siinä myös kasvuvaiheidemme yli. On myös suurta rohkeutta myöntää itselleen, että tarvitsee toista. Me kaikki tarvitsemme, jos joku jotain muuta vielä luulee, niin hänen tiensä on vasta alussa. Me ihmiset olemme suhderiippuvaisia eläimiä. Voimme huonosti joutuessamme irralleen muista.

   Itse koin melkoisen ahaa- elämyksen laulun kautta ja koska en usko erillisyyteen missään inhimillisessä kokemuksessa tiesin, että siitä olisi iloa muillekin :)

   Suurta rakkautta ja kaikkea hyvää Sinulle Riina-Maija <3

   - Aino

   Poista

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3