keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Hola! Terveiset Barcelonasta.

Olipas reissu!

Melkolailla varautumatta tuli sitten katsastettua Barcelonan ravintola-anti noin vegaanin näkökulmasta. Tilanne ei ollut siellä ollenkaan huono. 

Nälkäiseksi ei taatusti jää eikä vegaanisen tai kasvisruuan etsiminen ole kovinkaan hankalaa. Sanasto on melko hyvin hallussa ja löysimme useampiakin ihan tavallisia kahviloita joista sai soija- ja kauramaitoa.


 


Moni kohtaamamme barcelonalainen imoitti olevansa vegaani, mutta toisaalta mehän pyörimme vain niissä piireissä reissun ajan... Kaikenkaikkiaan terveellisyys ja eettisyys vaikuttaisi olevan nouseva trendi vaikka jututtamamme ihmiset olivat sitä mieltä, että Barcelonassa on huonosti puhtaasti vegaanipaikkoja.  


Se pitänee kutinsa, mutta kasvisperäisiä vaihtoehtoja löytyy useammankin ravintolan listalta edullisesta hieman hintavampaan. Budjetilla matkaavalle kasvisruuan ystävälle löytyy hedelmäkojuja ja marketteja sekä järkyttävän isolla annoskoolla ladattuja wok- ja sushiravintoloita, joista voi ostaa mukaan useamman aterian satsin.Kolusimme useammankin kasviperäiseen, luomuun, vegaaniseen ja lähiruokaan erikoistuneen paikan lävitse. Kaikilla oli hieman omanlaisiaan ideologioita. Upeita tyylejä, persoonallisia paikkoja.

Menimme ravitolasta toiseen lähinnä suositteluiden perusteella ja saimme todella hyvää sekä avuliasta palvelua tehdessämme uusiksi illallisvarauksia ja hätyytellessämme ravintoloita uteluillamme.


Jalat huutavat hoosiannaa, kantapäät rakoilla ja pää pyörällä vielä kaikesta nähdystä ja koetusta. Eikä pienimpänä yllärinä se, että taivaalta oli iskenyt ihan mukavan lumikerroksen tänne kotoSuomeen meidän lomaillessa. 

Talvirenkaat pitäisi vielä vaihtaa, että pääsee aamulla töihin. Antti saa nyt levätä. Täytynee kokeilla ensin hieman lyhyemmillä matkoilla tuota talvipyöräilyä ja katsoa varusteet kuntoon. 

Kaikesta ruokareissailusta kokoan toivonmukaan kattavaa sepostusta, kunhan kymmenet kuvat on käyty lävitse ja ravintoloiden taustoja kartoitettu. Siinä sitä onkin hommaa vähäksi aikaa, mutta toivottavasti Barcelonan Plant-Based restaurant koosteestani on iloa reissaajille jatkossakin. 


Varoitan etukäteen, että olen melko surkea ruokabloggari sillä usein annos oli jo syöty ennen kuin muistin, että kuviakin olisi pitänyt ottaa. Onneksi mies oli mukana muistuttamassa :D

Joitain makupaloja laittelin jo Instagramiin!
- Aino


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3