perjantai 13. tammikuuta 2017

MitäTänäänSyötäisiin: Pulleroita palleroita


Jotakuinkin irtona ostettavista aineksista saa syntymään kaikenlaista kivaa, kuten näitä taateli-cashew-kaurahiutale raakapalleroita tai voi ne leipoa raakapatukankin muotoon. Tämmöisen herkuttelureseptin kehittelin, että saisin lapset syömään hieman enemmän kuituja sekä siirtymään valmisherkuista lisäaineettomiin ja roskattomiin vaihtoehtoihin. Vegaanisia ovat luonnollisesti.


Resepti sisältää summittaisesti monitoimikoneeseen heitettynä muutaman dl kaurahiutaleita, tuoreita taateleita noin 5-7 kpl, mantelilastuja, seesaminsiemeniä ja kookoshiutaleita. Lopuksi hieman vettä joukkoon, että seoksesta tulee koostumukseltaan taikinamaista ja helposti näpeissä pyöriteltävää. Luulen, että tämä taikina toimisi jonkin raakakakunkin pohjana, mutta koska en ole mikään leipuri niin annanpa jonkun muun kokeilla. (Lähdin sitten kokeilemaan sitä kakkuakin, siitä voi lukea tästä.)

Pyörittelin tahnasta semmoisia suuhun sopivia palleroita ja laittelin pähkinän päälle koristeeksi. Erityisen onnistunut yhdistelmä syntyi paahdetusta ja suolatusta cashewpähkinästä palleron päällä. Suolainen & makea, nam!



Pallaroihin tulevia ainesosia saa kaikkia irtona eli ilman paketteja, pakkauksia ja muoveja. Taateleitakin löytyi lähi Citymarketin hevi-osastolta. Tällä erää kaapissa oli noita Fontanan luomutaateleita. Ne on valitettavasti pahvipakettinsa sisällä vielä muovissa. Ohjetta on helppo muokata sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Lapsille maistui. Kerrankin! Onnistumisia ei ole liikaa.. Luulen, että nämä on melkoisia energiapalloja. Hyvin jaksoi kävellä 6 kilometrin lenkin kirjastoon, syöttää sorsia, ihmetellä haukkaa ja osallistua Hyperkypermiehen supersankarikouluun :)



- Aino


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3