tiistai 20. kesäkuuta 2017

Nyhtökaura Saaristo taivuteltu ruisleivän päälle


Gold & Green Foodsin Nyhtökaura kausimaku Saaristo lähti kaupasta kokeiluun alennuslapun vuoksi. Meni hetken verran tuumiessa, että miten tämän piparjuurella, tillillä ja sitruunalla maustetun Nyhtiksen valmistaisin. Pahvisen etiketin takaa löytyi muutama resepti ja niiden avulla päättelin, että tätähän voi vedellä paistamattakin. Palttoonnapeille suunnatun täytteen inspiroimana tein oman versioni.

Nyhtökaura Saaristo ruisleivällä


Tämä syntyi siten, että kumosin rasiallisen Saaristoa kulhoon ja aloin tilsimään haarukalla vaan se ei oikein murustunut mihinkään. Käytin kippoa hetkisen mikrossa, lisäsin puolikkaan luomusitruunan mehun sekä kuoren raastettuna. Muutama kevätsipuli pilkottuna joukkoon, lisää kuivattua tilliä, valkopippurijauhetta sekä kapriksia (niitä isompia) pilkottuna sekä reipas loraus kapristölkin nestettä. Näitä sekoittelin haarukalla jonkin aikaa, mutta en ollut tyytyväinen. Harmitti ettei kaapista löytynyt cremefraisea, mutta lopulta päädyin kokeilemaan kaurakurtin kanssa ja jo vain! Suolaa piti lisätä vielä hitusen.

Ruisleivän päälle, porkkanasuikaleita tuollain taidokkaasti väsättynä ja porkkanan naatista vihreätä päälle, kun eivät nuo kylvölaatikon tillit vielä oikein. Vähän yrittämisen makua tietty. 😉 Passasi mielettömän hyvin myös vaalean paahtoleivän päällä ja oli tänään aamulla kokeiltuna vielä parempaa tekeydyttyään yön jääkaapissa.

Mahottoman mukava, kesäinen alkupala vaikkapa. Minusta Nyhtis toimi itseasiassa paremmin kylmänä.


- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3