lauantai 17. kesäkuuta 2017

Viikonloppuisin ystäviä, hyvää ruokaa, musiikkia ja juomaa

On niin mahtavaa näinä kesäisinä viikonloppuina vain nauttia auringosta, kuunnella hyvää musiikkia ja syödä itseään hemmotellen. Kaikki on tietysti parasta ystävien kesken jaettuna. Kokonainen on viikonlopuissa täysillä mukana! 

Hieman täytyy improvisoida, mutta aattelin, että jos kirjoitan tällain julkisesti niin; ystävät mukana. Viikon ajalta näpsityt ruokakuvat, eli jess ruoka messissä. Spotify soittolistalleni lähiaikoina lisätyt biisit ilmoille ja näin saadaan musiikki. Vielä juomapuoli haltuun, eli vesipullo täytetty tuohon viereen noinikkaasti. Jo vain on kaikki niin kuin kuuluukin eikä tarvitse tuntea ihteään yhtään muita huonommaksi kesäviikonlopun viettäjäksi 😘


Tässä yllä meillä on mahtava aloitus syömisorgioille. Paahtoleivällä avocadoa, kesäkurpitsaa, ravintohiivaa, salaattia omasta istutuslaatikosta, vegaanista juustoa ja pähkinöitä. 

soittolistalla wedding crashers - good man ja toki näistä vegaanisista annoksista hyvän miehen leiman saakin

Jatketaan mielenkiintoisella väliannoksella, jonka viereen on jätetty keittiön terveinen; haukattu omena. Annos sisältää kaurapuuroa, kaurajuomamaidonkaltaistavalmistetta, jota ei vissiin saa kohta kasvimaidoksi kutsua, hienosti sivuun asetettu omenalohkoja, jotka toistavat keittiön tervehdyksen teemaa. Annos sisältää mustikkaa sekä chiasiemeniä.

annosta täydentää i don´t speak french (but kokonainen do) - can you see kipaleineen
Sitten tuleekin varsin jännittävä, kesäinen pasta seuranaan omasta viljelylaatikosta sekä hitusen laatikon vierestä noukittu rucola-vuohenputki- valkosipuli-avocado tahna. Annoksen kruunaa reilulla kädellä viskattu ravintohiivapyräkkä.

villa nah säestää annosta biisillään - love chance, romantisointi luultavasti jää vain mahdollisuudeksi annoksen valkosipulimäärällä
Ah, ihanuutta. Puhdistetaan makunystyröitä raikkaalla marjasmoothiella. Tämä herkku koostuu ihan pakasteen antimista. Siinä on mansikkaa ja mustikkaa, kaurakurttia ja olikohan banaani, joka ei saapunut pakkasesta. Luultavasti tyhjensin annokseen myös jauhevarastojani ja joukossa voit maistaa aavistuksen viherjauhetta, macaa sekä tyrnipulveria. Se mikä annoksesta puuttuu on pilli ja niin tulee puuttumaankin. Kokki on erittäin ympäristötietoinen eikä käytä muoviesineitä keittiössään.

kleerup & enochson on vääntänyt todella maagisen remixin susanne sundførin biisistä white foxes

Kokki jätti taas terveisensä.. tää omenan käyttö pistää ehkä hivenen läpi muutoin tasapainoisesti koostetussa menussa.
välisoittona konni kass - surrenderYhtään kestä mitään muokkaamista tämä blogialusta, vaikka kuinka komennan kuvaa keskelle niin se on valinnut vasemmiston. Ehkä annoksessa on hieman vasemmistoväriä, joka on peräisin retiisistä sekä pikkelöidyn punakaalin mehusta. Kokki ei nyt itsekään aivan muista miten annos syntyi, mutta oli todella raikastava ja kirpsakka kokonaisuus. Retiisin lisäksi siinä on parsakaalia, kesäkurpitsaa ja kaurasta valmistettua cremefraisea. Makuelämykset tälläisissä hässäköissä yhdistää soijakastike sekä sitruunamehu.

benjamin aggerbæk soittaa meille teoksensa heartbeatMakumaailmaa laajennetaan meksikoon. On melkoisen fuusioinnostunut tämä kokki täytyy myöntää. Annos syntyi hävikinvähentämisteemassa ja siinä on yhdistetty tortillasyömingeiltä jääneet roippeet. Tortilla lätyt ovat saaneet rapsakan olomuodon ja kesäisen ruskettuneen pinnan paistinpannulla. Curryn makuinen Jokaiselle vegemajoneesi toimittaa dipin virkaa ja jalopenot antavat mestariteokselle lisäpotkua.

carnival youth kertoo meille laulussaan never have enough ystävien tärkeydestä, jee! tää biisi on meille kaikille kesäviikonlopun viettäjilleniTyhmä kokki, jättäis jo rauhaan noine omenineen. En pelkää lääkäriä, eikä ole tarvetta pitää sellaista loitolla. Kiltisti syön kuitenkin kaiken etten herättäisi pahennusta.

välillä katsomme joukolla sense8 sarjan 2 tuotantokauden avausjakson ja ihastumme kollektiivisesti aviciin - feeling good biisiin


Sit täytyy sanoa, että oli hieman pettymys. Juostiin lähisporttibaariin nopea kaljarundi kaiken tämän hienosteluruuan kesken ja kokeiltiin kunnon Oumph!- burger sekä Oumph! nachot, mutta ei ne vaan jotenkin. Paikkana tilanteelle toimi Ison Omenan O´Learys.

Tästä suivaantuneena kokki palkitsi rutuisella banaanilla.

lepyttelin kokkia erki pärnojan - himmelbjerget biisilläAi mut katos, kokki tunki kiitoksena taas omenaa annokseen! Siinäpä sitä banaania, vihreää omenaa, punaista omenaa, tyrnimarjaa jauhettuna, chiasiemeniä, mantelilastuja sekä tiraus mehua kostuttamaan. JOKU oli syönyt kaiken kaurakurtin, prkl. Tää oli kuulemma jälkiruoka?! Tähänkö se kaikki hyvä päättyy, no voi hitto. 

sulatellaan kaikkea hetken aikaa kuunnellen solomon greyn eteeristä - glas / green biisiä ja sen jälkeen saapuvat kauriinmetsästäjät tunnelmaa tiivistämään - kun mä mietin sua, niin uuhIhanan iso kiitos kaikille osallistujille! Nähdäänhän pian taas uudestaan mussukat? Hitokseen lovee ja ihmisille hyvä mieli 💚💛💜 pus pus.


- Aino 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3