maanantai 12. kesäkuuta 2017

Yritys hyvä kymmenen vaan maailma ei ole vielä valmisSemmoset, jotka seuraavat Kokonaista myös Instagramin puolella, @kokonainenelamaedessa ehkä huomasivatkin, että tuli lähdettyä reissun päälle viikonloppuna. Käväisin Kaarinassa Saaristo Open 2017 festeillä. Tietysti Antti Tuiskua kattomassa 💚ja mikäs siinä, hyvä oli keikka ja säät suosi. Kuulemma ei ole näin hyvät kelit ennen olleetkaan. Hymyilevän iloisia, ihania ihmisiä oli minun mittapuulla hirveästi liikaa ja tuntuu, että menee viikko toipuessa kaikesta.
 
Antti Tuiskua katsomassa


Vaan oli mukava ulkoiluttaa kesämekkoa. Siitä taitaa tulla aurinkoisten päivien ehdoton hitti. Kuinkas muutoinkaan, kun ei vaihtohtoja juuri ole 😆 Melkoisen vapauttavaa toisaalta semmoinen. Ulkoilutin myös Klean Kanteenin pulloani, joka on itseasiassa jäänyt hieman paitsioon noin arkikäytössä. Yleensä otan mukaani lasisen, smoothiesta talteen ottamani pullon. Siitä on jotenkin vaivattomampi juoda kuin Kanteenin pullosta, mutta sen metallinenkorkki alkaa olla huonossa kunnossa. Kierrätystölkkien ja pullojen kannet eivät ikuisuuksiin kestä ja jossain vaiheessa ne on jokatapauksessa pistettävä metallinkeräykseen. Festeille en lasista hirvinnyt kuitenkaan ottaa. 

Badass Hippie koitti ostaa oluet teräspulloon, mutta ei onnistunut. Lisäksi herätin kysymyksineni pahennusta. Hirmuisen jännää sinällään. Luulisi, että kaikkialla pyörivät tyhjät oluttuopit ja palasiksi tallotut muovin pirstaleet olisivat herättäneet enemmän pahennusta kuin maailman pelastukseen pyrkivä viaton pyyntöni. Siinä sitä kuitenkin ihan meren vieressä niitä tuoppeja potkittiin tieltä pois. Vesipiste toki löytyi ja siitä oman pullon täyttö kävi oikein näppärästi. Vesipullon mukana kuljettamisessa on hyvänä puolena myös se, että on aina käsienpesuvettä ulottuvilla.


Hippi juo suoraan pullostaVihreämpiä festareita tuotetaan pitkin maailmaa ja on olemassa joukko kaikenlaisia vaihtoehtoja, joilla tehdä juhlimisesta vähemmän ympäristöä kuormittavaa. Kaikki lähtee oikeastaan siitä, että ryhdytään kyseenalaistamaan totuttuja toimintatapoja. Ekologisempi ei missään nimessä ole synonyymi kalliimmalle. Kilpailukykyisyys on elinehto vihreämmille ratkaisuille, mutta monesti asioiden todellista hintaa pitkällä aikavälillä ei osata laskea oikein ja siksi hintamielikuva jyrää oikeat laskelmat. Jos mietitään vaikkapa festarirannekkeita tai lippuja, niin mobiiliset versiot voisivat korvata huokealla tavalla perinteiset paperiset. Rannekkeen virkaa voi hoitaa edullinen leima. 

Portilla halukkaille voidaan jakaa kestävämpi muki, jota käytetään useita kertoja ja jotka voi lahjoittaa pois tilaisuuden päätyttyä tai säästää muistona. Vesipiste voisi olla piste missä myös tuoppinsa voi huuhtaista, jos nyt ihan oikeasti haittaa ostaa oluet peräjälkeen samaan mukiin. Muovin sijaan löytyy myös biohajoavia materiaaleja, joilla keventää roskataakkaa edes hitusen. Kaikkien viihtyvyys olisi parempi jollei fetarialue näyttäisi kaatopaikalta. 

Meillä ihmisillä on tapana tehdä kuten muutkin ovat tehneet. Tämä tarkoittaa sitä, että jos muut roskaavat ja sikailevat surutta niin omakin kynnys laskee. Toimimme kaikki kollektiivisesti melko samalla tavalla, sillä toisin tekeminen on silmiin pistävää ja hankalaa. Toisaalta, jos rima nostetaan korkeammalle ja kollektiivisesti vieroksutaan roskaamista niin joukkopaine ajaa tekemään samoin sillä taas kerran toisin toimiminen herättäisi huomiota ja paheksuntaa. Tässä olisi sellaistan oletusasetusten säätämisen paikkaa ihan jokaisella.- Aino
Kaarinan venesatamassa
 soittolistalla antti tuisku - blaablaa (en kuule sanaakaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3