sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Haaste 2017: Jatketaan tissipostausten sarjaaHei siis mehän lähetään lomalle Roomaan! Pakkaamisen kanssa on tosin ollut haasteita. Lähes kaikki vaatteeni hajoavat ja ennen hajoamistaan ottavat melkoisesti päähän. Bikinien turnauskestävyys epäilyttää vieläkin ja nyt niiden tulisi suoriutua 35 asteen helteestä viikon verran, mukaan luettuna lapsivapaan kylpylän ylenpalttiset lilluroimiset.

Jokin aika sitten nää oli oikeasti ihan asiallisen näköiset biksut, mutta kauas on tultu niistä ajoista. En oikein ymmärrä miksi mieheni kuva-aarteiden joukosta löytyy vanhoja kuvia vaatehankinnoistani, mutta olkoot. Hyvää blogikuvamateriaalia!vielä ehjä


Hankimme lomaa varten etukäteen netistä liput Vatikaaniin, että välttäisimme porottavassa auringossa jonottamiset. Wienin reissulla viisastuneena ja Barcelonan La Sagrada Familian kokemusten perusteella ennakkoon hankitut e-liput on parhautta.Pukukoodi tuottaa tuskaaVatikaaniin ei voi laittaa minihametta, shortseja, hihatonta paitaa eikä ottaa reppua mukaan. Polvet on oltava peitossa, olkapäät samoin, aivan kaikilla sukupuolilla. No niin, siitäpä sitten pähkimään millä vermeellä sitä selviää hengissä näistä vaatimuksista?

Paikalla on reppusäilö, että se on jo erittäin tervetullut juttu ja omat juomapullot ovat visusti mukana, vaikkeivat siellä kaikkein pyhimmässä. Imeskellään varmaan hätätapauksessa hikeä toistemme kauloilta. Poistaakohan ne meidät sisäänkäynnillä jo pelkästään näiden juttujen vuoksi? Vaan oikeasti, lukemamme perusteella paikalla on koko ajan väkeä, joiden pääsy estetään kirkkoon dress code- rikkomusten takia. Siis kääk!

Jokunen vuosi sitten on jopa ollut sellaistakin polemiikkia, että miehet eivät ole päässeet hatun kanssa sisään, mutta naisten on ollut pakko peittää hiuksensa ja jollei mitään pään peitettä ole löytynyt on täytynyt ostaa huivi. No, tämähän on mielenkiintoista. Onneksi otettiin ajoissa selvää, sillä miten haasteeni olisi suhtautunut tähän?

Lueskeltiin, että vaatimukset saattavat oikeasti vaihdella päivän mukaan. Elikkäs taustatyöni tuloksena taidan varautua Vatikaaniin jollain kaavulla ja mietin pääni puhki minkä ihmeen rätin otan hiusteni peitoksi, kun ei mulla ole kuin noita juoksussa käyttämiäni buff- tyylisiä tuubihuiveja. Kai mää sit semmosen. Suojaahan se auringoltakin, jos alkaa oikein hitokseen porottamaan.


vuosien takaa

Jos nyt ihan mielettömästi tekee mieleni tölleröidä kaupungilla juoksushortseissani niin ehkä mää pakkaan reppuun mukaan sen Saaristo Openillakin tuuletetun paskemman Seppälän mekon, jonka voin tarvittaessa vetää jalkojen peitoksi.
Sandaalit sitten, saakos semmosia olla vaiko eikö olla? Mietin nimittäin, että olisin melkolailla vetäissyt reissuni pelkillä sandaaleilla. Reppuun ei mahdu monia kenkiä. Taustatutkimuksemme mukaan kengillä ei ole väliä, kunhan on kengät.

Pietarin kirkko on ylivoimaisesti nipoin näissä pukusäännöksissä. Helvetin enkeleitten t-paidalla ja farkuilla pääsee vaan kunhan ei ole shortsit ja hihaton toppi. Viehättävää. Äärimmäisen houkuttavaa jopa :) Tosi puheessahan sitä voi vaan ottaa arkijärjen matkaan, peittää paikkansa ja olla herättämättä liikaa huomiota millään kummallisuuksilla, töllistellä nähtävyydet, kerätä kimpsunsa ja revitellä Pietarin kirkon ulkopuolella.


mekko, jota en ole koskaan omistanut

Bikineissäni en revittele. Niiden kanssa käyttäydyn mahdollisimman hillitysti etteivät ne vaan lahoa ympäröivään todellisuuteen. Siitäkin huolimatta mussuseni tulen hukuttamaan teidät valtavaan kuvatulvaan ja kaikkeen ihanaan, sillä myö mennään Italiassa semmosiin paikkoihin, että oksat pois. Ainakin näin ennakkoon kuvien perusteella kuolattuna...

ja mies oottaa, että tulee ensi vuosi ja keisarinnan uudet vaatteet. Silläköhän se mulle näitä vanhoja vaatekuvia laittelee? Fashion Revolution- kampanjan ja Future Learn virtuaaliyliopiston kautta käymäni kurssin myötä, en tule enää ikinä tekemään ostoksia samoissa vaateliikkeissä, joissa olen asioinut aikaisemmin. Haasteeni näyttää sen mihin asti tekemilläni hankinnoilla pärjään ja antaa aikaa miettiä oikeasti eettisempiä ja ekologisempia vaihtoehtoja.


- Aino


Kaiken Älä Hanki Mitään, vuoden 2017 haasteestani pääset lukemaan tämän linkin takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3