maanantai 24. heinäkuuta 2017

Neljä tuoksua on liikaa minimalistin hermoille



Olen jokseenkin kyllästynyt siihen miten paljon turhaa tavaraa omistan edelleen. Minulla on esimerkiksi jokunen tuoksu, joihin lukeutuu sellaisia matkustelua varten hankittuja minikokoisia pulloja.  Kaikki ovat ihan hyvän tuoksuisia edelleen ja sinällään mieleisiä kauniine pulloineen, mutta tuoksut tässä määrin ovat yliedustettuina muutoin minimiin karsitussa kosmetiikkapaljoudessani.



neljä tuoksua on liikaa, ehtivät pilaantua ennen kuin pääsevät käyttöön



Yksi riittäisi. Sekin kestäisi onnettoman vähäisessä käytössäni niin kauan että ehtisi mennä pilalle.  Ja kyllä, tuoksut pilaantuvat. Ne härskiintyvät hiljalleen ja erityisen nopeasti, jos säilytät niitä kylppärissä tahikka muussa lämpimässä, kosteassa tai auringolle alttiissa paikassa.

Säännöllisin väliajoin yritän tyrkyttää näitäkin ystävilleni. Aiemmin kokoelmaan kuului muutama tuoksu enemmän, olen siis hyvinkin saanut tuputettua osan näistäkin tutuilleni ja sinällään tämä tilanne on jo parannusta, mutta tuoksujen määrä ja pullojen pyöriminen tavaralaatikossani ärsyttää minua jatkuvasti. Viime viikon reissulla itseasiassa noista kaksi jäi siskoni matkaan, että nyt on enää yksi iso ja yksi pieni puteli hajusteita!



Kierrätä kosmetiikkapurkit oikein



Minnekään Kierrätyskeskukseen näitä ei voi lahjoittaa sillä eivät ota vastaan kosmetiikkaa. Älkää siis laittako yhteenkään järjestölle menevään lahjoituskassiin purkkien jämiä tai edes avaamattomia tuotteita ennen kuin kysytte, että ottaako lahjoituksia vastaanottava taho myös kosmetiikkaa. Käsitykseni mukaan mikään taho ei ota ja lahjoituskosmetiikka menee roskiin.

Jos olet hienolla tiellä kanssani karsimassa turhaa ja kosmetiikkapuoli on vielä koskematta, voit lukaista kosmetiikan oikeaoppisen kierrätyksen Teknokemian Yhdistyksen sivuilta tästä näin. Purkkien kuluttua loppuun on myös aiheellista miettiä, että mitäs sille putelille pitäisi tehdä. Samasta linkistä löytyy paljon kaikkea mielenkiintoista ja asiallista.

Jatkossa ihan tosissani olen miettinyt, että en enää näiden jälkeen ostaisi yhtään tämmöistä merkkituoksua sillä ne eivät ole kovin ekologisia, terveellisiä eivätkä eettisiä. Olen ajatellut, että voisin tulla tuoksun himoissani toimeen ihan eteerisillä öljyillä, joita voi sekoittaa itsetehtyyn kosmetiikkaan, kodin puhdistusaineisiin tai käyttää vaikkapa pyykin huuhteluvaiheessa tuomaan vaatteille raikasta tuoksua.

Eteerisiä tuoksuöljyjä olen hankkinut ainoastaan kahta, Frantsilan piparminttua ja laventelia, puhdistusaineisiin, poppaskonsteihin ja DIY kosmetiikkaan, kuten nyt siihen kuuluisaan hammastahnaani 😉 Kenties voisin kehitellä tee-se-itse-ideaa pidemmällekin. Taas saisin minimoitua hankintojen määrän, kaappien putelit ja purnukat ja yksinkertaistettua elämääni näidenkin osalta.



- Aino





2 kommenttia:

  1. Moi, löysin blogisi Hesarin jutun kautta ja olen aivan ihastuksissani. Jatkathan kirjoittamista ja käytännön vinkkien antamista. Yritän omaksua ajatusta hiljalleen omaan elämään. Palasaippuoihin siirtyminen on aloitettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa, tervetuloa Sari!

      Kirjoittaminen jatkuu taatusti, käytännön vinkit on joskus niin ja näin ;) Käytännöllisyyttä on lupa ruotia avoimesti.

      Upeaa, että oot lähteny tälle "ekomman elon matkalle". Palasaippuat on jo iso juttu, peukut siitä!

      Poista

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3