keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Haaste 2017 päivitys: URU Design solosocks.



Reikä siellä, reikä täällä, reikä vanhan reiän päällä..

Ollaan tilanteessa, että vähän kaikki alkaa hajoilemaan. Niin sukat, farkut kuin pääkin. Tai no ei pää hajoa. Lähinnä pokka ei pidä :D

Noin kolmasosa vaatteistani alkaa tulla tiensä päähän. Yleisin tyytymättömyyden syy on kankaan kuluminen puhki ja toinen pinttyneet tahrat. Erityisesti hikitahrat. Mutta myönnettäköön, että olen ollut laiska ja ulkoistanut vaatehuoltoni miehelleni. Hän raportoi minulle tässä päivänä eräänä huomanneensa, että kiinnittää vaatteisiini erityistä huomiota ja varovaisuutta, koska pelkää ettei minulla ole kohta mitään päälle pantavaa.

Tämän rehellisen avautumisen jälkeen en aivan tarkkaan tiedä, että pitäisikö minun jo hiljalleen huolestua vai ottaa mieheni käytös mielenkiinnolla vastaan osana ihmiskoettani.

Ihmiskokeeni tai haasteeni vuodelle 2017 on varsin helppo ja menee näin: Älä hanki itsellesi mitään. Ei lainaamista, vaihtamista, varastamista, sosialisointia, lahjoituksia. Ei mitään uutta itselleni vuoden aikana ja se on pitänyt, kun ruokaa ja juomaa tai kodin kulutustavaraa ei lasketa. Yksi iso poikkeus on, mutta siitä kirjoitan erillisen jutun.

Vaatteet siis. Ihana blogiassistenttini otti muutaman kuvan siitä miltä äiti päivittäin näyttää ja todellakin, tältä minä oikeastaan aina näytän. Mustat Tiger of Swedenin farkut, nyt jo paikatut, urheilusukat ja jokin paita.

Kuvassa yllä jo ennen haastetta mieheltäni sosialisoima t-paita, jonka ohuen ohueen kankaaseen ihastuin. Se on yli-iso ja mukava työntää farkkuihin. Tuck it in. Olisin mahottoman tylsä muotibloggari 😂

Joitain pähkäilyjä olen tässä tehnyt ja eräs aivan mahtavimmista innovaatioista liittyy sukkiin. Käyttämäni tekniset sukat ovat hirmuisen kestäviä, mutta kun niihin tulee reikä niin niiden paikkaaminen ei käy kuten villasukan.

Pistin joskus merkille, että meillä lapset käyttivät aivan surutta eriparisukkia, kun sukan kaveri oli eksynyt matkalle. Lopulta tein niin, että toisen sukan mentyä rikki laitoin ehjän sukan vielä käyttöön ja risan joko lumppukeräykseen tai uusiokäyttöön. Joutunen ottamaan eriparisukkatekniikan käyttöön loppuvuodesta itsekin. Jatkon kannalta taas olen suunnitellut seuraavaa: valmiit eriparisukat!

Löysin tällaisen URU Design yrityksen, joka valmistaa soolosukkia, solosocks. Eli seitsemän tai viiden eriparisukan paketteja. Sukat ovat hieman erilaisia kaikki, mutta käyvät yhteen toinen toistensa kanssa. Tanskasta vastattiin kyselyihini ihanan innostuneina.

Tenttasin tietysti, että ovatko sukat omatuntopuhtaita vegaanin jalkaan ja kyllä! 100% vegaanisia ovat. Materiaali on sertifioitu luomupuuvilla joukossaan elastaania ja ripaus polyamidia. Ekologiset arvot on huomioitu liiketoiminnassa monella tapaa ja toiminnalla on sertifikaattia jos minkälaista. Myös alihankkijoiden arvot näyttävät olevan kohdillaan. Tuotanto pyörii Istanbulissa ja muu yritys Tanskassa. Seitsemän sukan paketti tulee pakkauksessa, josta voi askarrella paskarrella sukille säilytysboksin vaatekaappiin. Pakkaukset ja varastointilaatikko ovat kierrätettävää kartonkia. Melko kätevää. Jokusen kuukauden saan vielä odotella, että pääsen sukkaostoksille, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Greetings from Finland URU Design! 😄


- Aino

(postaus ei ole kaupallinen blogiyhteistyö, edelleenkään en harrasta sellaisia vaan revin näitä juttuja ihan omasta päästä)

4 kommenttia:

  1. Vaatteita voi hyvin paikata ja parsia. Katsopa vaikka Instagramista sanoilla mending, sashiko, korjaussarjakollektiivi yms. Kurkkaa FB-ryhmään Parsi ja paikkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvistä vinkeista!
      Noita "sashiko" kuvia onkin tullut ihailtua :) Kyllä vaan jotkut osaa!

      Poista
  2. Mä oon ratkaissut sukkaongelman ostamalla vain mustia nilkkasukkia.
    Näin kaikki on pareja keskenään ja ei haittaa jos joku sukka menee rikki tai häviää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on todella hyvä ratkaisu, varsinkin kun löytää jonkun ekologisen merkin, jolta saa vuosienkin päästä sukkia.

      Isommassa perheessä tosin.. No, kaikilla ei vain voi olla mustia nilkkasukkia :D On ihan jees, että saman kengänkoon omaavilla teinipojilla on vähän tunnistettavampia sukkayksilöitä ja tytöt haluavat taasen väriä. Onneksi ketään ei ole haitannut käyttää eriparisukkia, jos toinen pari hioutuu korjauskelvottomaksi.

      Poista

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3