tiistai 21. kesäkuuta 2016

MitäTänäänSyötäisiin: Kaurakurttia puuron sijaan

Minulla kun tuppaa nyt olemaan stressiä niin ruokailut menee ihan miksi sattuu. Sitten pitää palautella ruotuun, kun turvotus alkaa ahdistamaan farkuissa. 

Jossei ole kuin ne parit housut ja muutoinkin rajallinen vaatevarasto niin ei passaa kerryttää turvotuksia. Puuroa ei nyt tehnyt mieli, mutta väsäsin sitten muuta sörsseliä. 

Nämä sekoitukset ovat töissä melko vakiokamaa helppoutensa takia, mutta myös siksi, että tulee varmasti syötyä tuoretta ja lisäksi kuitua. 


Aina ei kerkeä sitä puuroa mikrossa pyöräyttämään saati odottelemaan, että se jäähtyisi sopivaksi.

Kauragurttipohjaisten hässäköiden kanssa ei ole niin justiinsa vaikka joutuisi työntämään annoksensa takaisin jääkaappiin kiireellisempien asioiden, kuin syömisen vuoksi. Tämän kertainen ihme syntyi yhdestä omenasta, yhdestä banaanista, 1/3 kesäkurpitsaa. 

Päälle roiskaisin mausteeksi paahdettua pellavansiemenrouhetta, Puhdistamon maca- jauhetta sekä liotettuja chia- siemeniä tuosta lasista noin. Koko komeuden päälle sitten loraukset Oatlyn Havregurttia. Siitä on tullut ihan vakkari. Teemme smoothiepohjat tähän tavaraan.



Lopuksi äkkäsin vielä jääkaapista mitäs muuta kuin inkivääriä. Sitä raastoin kans joukkoon antamaan hieman potkua sörsselille. 

Sopii mahottoman hyvin omenan kanssa ja näemmä myös sen kesäkurpitsan, joka sattui käsiini kokeiluluonteisena päähänpistona. 

Kuinka muuten sitä kokkaillaan? Reseptit on ihan yliarvostettuja ;P









kokatessa sattui soimaan Minor Majority - I´ve Been Here Before You single, kyllä ne norjalaiset osaa


- Aino

2 kommenttia:

  1. Siis haluatko reseptejä vai et? Meillä kasvaa aina kesäkurpitsaa. Ihastuin siihen Ranskassa jo kesäkuussa 1980. En edes tiennyt, mikä se on suomeksi. Palasin kotimaahan ja näin jutun: vuoden vihannes, kesäkurpitsa! Notta silleen. Paljon käytän, monella tavalla. Käsittääkseni melkoinen kuidun ja vitamiinien yhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokkailen enemmän intuitiolla kuin resepteistä.

      Ehkäpä aikoinaan vietetyt hetket ruokaohjelmien parissa ovat jättäneet jotain takaraivolle mistä lähteä soveltamaan.

      Kasvisten käyttö monipuolisesti on aina plussaa :)

      Poista

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3