torstai 1. syyskuuta 2016

Hävikkiviikkoni tulee huipentumaan Forssassa!



Torstai- päivässä mennään pitkin Hävikkiviikkoa. Vielä vetäisen tässä pari työvuoroa ja huomenna auto starttaa kohti Forssaa. Siellä järjestetään Mahdollisuuksien Tori -tapahtuma johon olen saanut kutsun. Minut nähdään siellä lavalla osana hävikkiaiheista paneelikeskustelua. Luvassa siis Globaalia iloa ja positiivista energiaa! Kannattaa käydä kurkkimassa tuolta Facebook sivuilta, että mitä kaikkea on luvassa. Mahdollisuuksien Tori on osa Kepan toimintaa. Kepasta löytyy lisää tästä näin. 


Forssa-kyltti Forssan kotiseutumuseosta



Itseäni jännittää lähinnä kaikki uudet ihmiset ja hienot tuttavuudet joiden kanssa nousen lavalle. Enpä olisi uskonut vielä kuukausi sitten, että pääsen tämmöiseenkin hommaan blogini kautta. Ihan mahottoman kivaa tulee olemaan!

Forssaan tai oikestaan Tammelaan minua veti alkujaan Makuliha niminen yritys, jonka pakkauksia olin kaupassa ja kotona hypistellyt. Lihavalmisteet pakataan yleensä kovamuoviseen rasiaan, johon kuluu materiaalia melkoisesesti eikä muovi ole kaikilla paikkakunnilla kierrätettävissä. Makulihan pakkauksissa on puolet vähemmän muovia noihin perinteisiin verrattuna ja ne voi kierrättää nestekartonkikeräykseen. 

Hätyyttelin Makulihan toimitusjohtajaa kysymyksilläni ja kas vain, nyt olen samassa paneelissa kohta nokikkain itse yrittäjän kanssa. Saas nähdä, että mitä tästä kehkeytyy. Palaan pakkauksiin varmasti myöhemminkin kunhan olen nyhtänyt kaiken tarvitsemani tiedon.

Oikein hienolta tuntuu päästä ihan kasvotusten pulisemaan myös Luken tutkijan kanssa. Lukella, eli entisellä MTT:llä, on useampikin hanke menossa ruokahävikin kanssa. Kiertotalous on päivän sana ja polttelee kovasti meikäläisen näppäimiä. Siitäkin taatusti tulossa myöhemmin.

Forssa ennen vanhaan

Nämä on tietysti niitä supertärkeitä juttuja Forssan reissulla, mutta kyllä Pokéluret ja -partyt menee siltikin edelle. Ainakin tuolla nuorisolla, jotka oli lopulta helposti puhuttavissa matkaan ;) 



- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3