perjantai 2. syyskuuta 2016

Hävikkiviikon suuntana tänään Forssa

On tapahtumassa jänniä. Minut kutsuttiin Forssaan, kuten eilen jo hieman aihetta avasin. Kutsuttiin Torille. Mahdollisuuksien torille.

Ajatus on hirmuisen jännittävä, mutta niin on Forssakin.

Paikkakunta löytyy Hämeestä, siellä on asukkaita rapiat 17 000 henkeä ja siihen on liitetty Koijärvi kuntaliitoksen kautta.

Koijärvi on vihreän liikkeen syntyseutua. Siksipä on jotenkin luonnollista, että menen sinne torille juttelemaan vihreistä arvoista.

Koko homma yhdistyy Hävikkiviikon haasteeseeni sillä toripaneelin aiheena on ruokahävikin vähentäminen. Minä edustan kuluttajanäkökulmaa, mutta toki näkökulmaani on hankittu hieman muistakin suunnista.



Koen, että tämä hävikin vähentäminen on koko ruokaketjun asia ja löysien tiristämistä voisi harrastaa tuotteen koko elinkaaressa. Samaa ajattelen ruokapakkausten osalta.

Vaikka Hävikkiviikko keskittyy ruokahävikin synnyn ehkäisyyn niin mielestäni kaikenlainen hävikki, tuhlaus ja holtiton kulutus tulisi pistää kuriin. Sitähän se minimalismi, minimal waste ja zero waste ajatus on.

Suomessa Sitra on lähtenyt ajamaan näitä asioita Resurssiviisaus- teemalla, mutta oikeasti hei, ihan samaa juttuahan tämä on. Samalla asialla.

Käypä katsomassa muutkin juttuni Hävikkiviikkolta!
Maanantai.
Tiistai.
Keskiviikko.
Torstai.

Forssaa Googlettamalla löytyy joukko kaikenlaista mielenkiintoista. Noita seuraavia linkkejä kolusin tässä tänään sillain pikapuoleen. Oon melko innoissani tästä kaikesta.

Forssassa ollaan resurssiviisaita, tästä pääsee katsomaan, että mitä se pitää sisällään.

Lisää kiertotaloudesta ja resurssiviisaudesta

Joukkoon vielä jotain mitä Seinäjoella on puuhattu. Täytyyköhän minun lähteä sinnekin nuuskimaan :)


Jos on ihan liiaksi asiaa niin pilkon kaikkea oppimaani kyllä kirjoitusten muodossa hieman helpommin sulateltaviksi kokonaisuuksiksi.

Nyt jatkan kuitenkin iltaa keskustellen Forssasta ja kaikesta jännästä mitä täällä on meneillään. Juttua on luvassa ainakin tekstiilien kierrätyksen osalta. Texvex:n toiminta sytytteli mielenkiinnon oikein kunnolla :) 

Hieman harmittaa taas kerran se etten omista kunnon kameraa. Täällä on melko komeat maisemat! Hyviä kuviakin olisi kiva räpsiä.

- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3