maanantai 19. syyskuuta 2016

Siedätyshoitoa Granitissa: Pienetkin askeleet lasketaanEn tiedä mistä syystä joulu pyörii nyt mielessäni, mutta Granitissa hypistelin tuikkujen refill- pakkausta. Siis sellaisia tuikun aihioita joita voi laittaa käytettyyn metalliosaan. Pieni innovaatio tuo tuommoinenkin. Miksipä sitä metallikuppia ei voisi käyttää useamman kerran. Jätettä syntyy taas hieman vähemmän. Nämä olivat ilman palmuöljyä, mutta ovat steariinista valmistetut eli eivät vegaanisia. Kynttilöitä olen ruotinut täällä.Enemmän tässä ilahdutti itseäni se, että kaikenlaista pientä keksitään ja tehdään. Innovoidaan ja mietitään. Koko ajan parempia ja parempia ratkaisuja syntyy ja tulee saataville.

Huomaan eläväni tietynlaisessa kuplassa näiden ekojuttujeni kanssa. Usein ajattelen, että jokin asia on varmasti täysin itsestään selvyys enkä kirjoittele siitä, mutta kaupan kassalla tai ihmisten kanssa jutellessa kuplani aina puhkeaa.  Olen kaukana peruskuluttajasta vaikka omasta mielestäni elämäntyylini tai perheemme "lifestyle" ei ole juuri mitään. Ei kovin kummoista, tämmöstä pientä vaan. kotikonttorin muovittomat vaihtoehdotTurhakkeen härpäkkeitäKupla poksuu siinä kohden, kun kassajonossa edessä oleva asiakas ostaa wc-pöntön raikastimen. Siis semmoisen muovisen kemikaalipommin, joka pistetään pytyn reunaan killumaan. Oikein esteettisyyden huippu ja tuoksuyliherkän painajainen. 

En ymmärrä, että mikä virka sillä killuttimella oikeasti on? Pitäähän se pönttö pestä. Olen lukenut eräänkin artikkelin, joiden taustoina toimivien tutkimusten mukaan nämä härpäkkeet itseasiassa keräävät enemmän bakteereja kuin jos niitä ei olisi ja ovat monella muullakin tapaa haitallisia.

Samoin olen huolissani siitä kemikaalikuormasta minkä ne päästävät vesiin puhumattakaan pakkauksen ja sen muovisen häkin aiheuttamasta materiaalikuormasta. 

Antibakteeriset aineet tämmöisissä kodin puhdistus- ja raikastustuotteissa ovat myös ongelmallinen juttu sillä niiden haittapuolena bakteerikannat muokkaantuvat yhä resistensseimmiksi eli mm antibiootteja kestävämmiksi kannoiksi.

Bakteerit kuuluvat ympäristöömme ja siellä päsmäröi hyvikset. Jos liikaa keskitymme niiden pahisten karsimiseen niin samalla pommitamme myös ne hyvikset, jotka suojelevat niiltä pahiksilta. Enemmän tulisi kiinnittää huomiota hyvisten elämänlaatuun kuin pahisten teilaamiseen.


muoviton vaihtoehto
Me kuluttajat olemme hassuja


Samoin minun kupla poksuu siinä kohden, kun minulta kysytään, että mikä se Luomu on? Että mitä se tarkoittaa. Totuus on, että vain semmoiset 10% kuluttajista oikeasti tietää mitä on luomu. 

Tämäkin oli ylläri, että mitä lähiruuan ajatellaan olevan. Tutkimusten mukaan kuluttajat eivät suinkaan ajattele, että lähiruoka on lähellä tuotettua eli maantieteellisesti kuljetuskilometrejä vähentävää ruokaa, vaan lähiruoka on sitä mikä tuntuu läheiseltä. 

Tämä tarkoittaa itseäni esimerkkinä käyttäen sitä, että minun lähiruokaa on Kuusamolainen ohrarieska vaikka asumme Espoossa, koska kuusamolaisuus tuntuu minusta läheiseltä. Me kuluttajat ollaan niin hassuja!

Kuvituksena Granitista näppäämiäni otoksia muovin vaihtoehdoista. Olin iloinen löytäessäni toimistotarvikkeita puisin osin. Tosin onhan noita metallisia ollut iät ja ajat. Jos toimivat löytyy kotoa, vaikka muovisetkin, niin ei niitä kannata lähteä vaihtamaan. Se olisi tuhlausta.puinen nitoja ja saksetEniten ilahdutti muovinpussin sijalle kehitelty puuvillainen pakkauspussi, jossa myytiin huivia jota voi käyttää myös kantoliinana. Keksin pussille jo monta uusiokäyttöä lähtien hedelmä- ja vihannespussikäytöstä aina pesupussiksi asti.

Monikäyttöisyys on parasta! Mutta edelleen, vain ja ainoastaan hienon idean vuoksi ei tuotetta kannata ostaa. Hanki sellainen, jos et todellakaan tule toimeen ilman kantoliina/huivia ja sen mukanaan tuomaa pussia. Granitista ei lähtenyt mukaan kuvia ja keskusteluita enempää. Emme tarvitse kotiimme yhtään mitään. (minun mielestä)

Kuluttaminen on melkolailla fiilispohjaista. Luullaan olevamme hirmuisen rationaalisia, mutta ei kuluttaja ole. Minä en ole, sinä et ole, mutta toivottavasti järkevämpää kohti matkalla.


käytetettyä kodin sisustukseenViimeisen kuvan tuoli sykähdytti liikkeessä eniten. Se on lähes identtinen oman yöpöytäni kanssa. Löysin omamme aikoinaan tyttyköiden kanssa roskalavalta. Muisto löydöstä tuo iloa meille kaikille edelleen. Tuoli toimii yöpöytänä loistavasti ja on otettavissa käyttöön varaistuimena, jos tarve vaatii. Nimeä sillä ei vielä ole.- Aino


soittolistalle laitetaan tänään jotain rauhallisen kaunista sillä aion tehdä karsintaa. on semmoinen tarve. Laura Moisio - Ikuinen Valo pitää aitojen asioiden äärellä. upea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3