torstai 29. syyskuuta 2016

Lisää vitamiineistä ja ravintolisistä Areena- dokkarin muodossa

Sattuipa hauskasti löytymään Yle Areenalta lupsakka dokumentti käsikaupassa myytävistä itsehoitolääkkeistä ja ravintolisistä, kun olin kirjoitellut vastikää aiheesta täällä  sekä keskustellut ystävieni kanssa tekstini herättämistä ajatuksista. 

Areenan Prisma dokumentissa, Totuus Lääkekaapista, käydään lävitse Briteissä eniten käytettyjen käsikauppatuotteiden tehoa leikkimielisin koeasetelmin. Vaikka ohjelma onkin semmoista perusviihteeksi tehtyä, on siinä esitetyt väittämät ihan paikkaansa pitäviä. Kannattaa katsoa :)Ympäristövastuukysymyksiin ei ohjelmassa oteta kantaa, mutta selväähän se on, että jos yskänlääkevalmisteen sijaan sitruuna-hunajavesi toimii aivan yhtä hyvin, ellei jopa paremmin ja vielä ilman sivuvaikutuksia, syntyy myös jätettä vähemmän. Luonnon lisäksi säästyy rahaa ja kaappitilaa, kun ei anna itseään huijata ostamaan kaikenlaista pilleriä, rasvaa, jauhetta ja poretta. 

Puhdas, ravinnerikas ruoka on lopultakin se tehokkain lääke melkeinpä vaivaan kuin vaivaan. Sairastumista ja pikkuvaivoja emme voi välttää. Kaikenlaiset bakteeri-, sieni- ja virustaudit kuuluvat elämään, mutta vahva, terve keho on tiukka vastus mikrobeille. Immuunijärjestelmämme on tehty sitä varten ja kehossamme on uskomaton määrä korjaavia mekanismeja parantamaan itsemme, jos lopultakin sairastumme.

Olemme tällaisenaan riittäviä pysymään terveenä kunhan emme heikennä herkän systeemimme toimintaa mm stressillä, epäterveellisellä ruualla, alkoholilla, tupakalla ja liikkeen puutteella. Tämä on niin kliseistä ja tylsää, että vaikeaahan sitä on todeksi uskoa.. ;)
- AinoEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3