sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kurkkaus keittiön kaappeihin.



Haluan vähäsen esitellä meidän uutta kotia ja kaappien sisältöä vaikkei tämä mikään sisustusblogi olekkaan. Aina kaapeissa ei sisällä paljoa ole, mutta joitain ihan oleellisisa juttuja kuitenkin. Meillä on mielestäni aivan liikaa astioita. Paljosta on luovuttu, mutta vielä kaikki, tai yksi, perheessämme ei ole valmis luopumaan lopuistakin turhista.

Lautaskaappimme näyttää tältä. Kahta kokoa Teema lautasia. Ylimmällä hyllyllä laseja, jotka ovat ihan turhia.





Sitten tiskikaappi tai kuivauskaappi. Siellä on joitain muovirasioita vielä pakasteiden jäljiltä. Konetistitabletit uunivuoassa. Niitä meillä taas on, kun kaupasta ei ole löytynyt sitä Sallisen 5kg säkkiä soodaa.

Lasipurkissa on käyttämäni scalpelin eli kirurginveitsen terä odottamassa kuljetusta särmäisjätteeseen töihin tai apteekkiin. Puoskaroin itseltäni yhden "näppylän". En suosittele ottamaan mallia, suorastaan toivon, että kukaan ei lähde itse näpertämään mitään!




Sitten siellä roikkuu tiskiharja. Se on hankittu Ruohonjuuresta, on puinen ja hevosen jouhikarvaa ja vaihdettava pää ja kaikkea. Se on tosi pehmeä ja ihana harja. Sen korvaan kuitenkin kasviperäisellä vaihtoehdolla kunhan tuo on kulunut loppuun.

Alimmalla hyllyllä se ainoa keittiöveitsi, jota oikeasti tarvittaisiin. Muitakin on, mutta niitä käyttää joku muu. Itselleni riittää tämä yksi.

Tiskialtaan tulppa siellä lymyilee ja juuresharja, se on muovinen, mutta niin hyvässä kunnossa vielä, että menee aikaa kunnes pääsen vaihtamaan sen puiseen. Käsitiskiaine on tällä kertaa tuommoinen valmistuote, Neito jotain. Tälle tulee jokin korvaaja kyllä tai sitten käyn täytättämässä tuon putelin.

Tiskirätti tai luutu roikkuu sille varatulla telineellä alahyllyn vasemmalla puolen. Rätti on bambua, pestävä ja kestävä, käytössä mukavaksi nuhjaantunut. Näitä tuli paketissa kolme, merkkiä en nyt kuollaksenikaan muista. Ovat kestäneet reippaassa käytössä noin vuoden verran.

Paistinpannuasia on meillä ollut hienoinen murheenkryyni. Toivoin, että korvaamme entiset kuluneet pinnoitetut pannut kestävämmillä vaihtoehdoilla joissa ei ole muovia. Mies kiiruhti kauppaan ja osti pannuja kasan. 

Mutta niistä yksikään ei sopinut miesväen kananmunien paistoon siten, että lapsikin saisi onnistumaan ja niin mies meni ja osti vielä yhden uuden pannun, joka on pinnoitettu. Tämä on melko tyypillinen tarina meidän taloudessa. Olisin toivonut, että hankintaa harkitaan hieman pidempään ja että olisin saanut osallistua oikeanlaisen pannun valintaan. Yksikin olisi riittänyt, nyt meillä on neljä.

Elämä ei-minimalistin kanssa on välillä raskasta, mutta jokaisen on käytävä oma polkunsa läpi näiden asioiden opettelun kanssa. Itselleni koko homma on tuttua usean vuoden kestäneeltä matkalta, mutta miesparka ja muu osa perhettä on vasta alussa. Koko homma myös lähti minusta luonnollisesti ja vasta myöhemmin löysin sille nimen ja yhteisön, kun taas miehelleni asia tuli ulkoa roiskaistuna vaatimuksena.


Kurkitaanpa vielä keittiön laatikoihin




Koska osa perheestämme on edelleen pituusrajoitteisia niin sijoitin mukit laatikkoon. Pohjalle pistin semmoisen ruokapöydän puuvillaisen alustan tai tabletin tai mikä se ny onkaan, etteivät mukit kolisisi ja liikkuisi laatikkoa availtaessa ja suljettaessa.

Sain samalla järjestettyä eniten käyttämämme astiat lähelle tiskikonetta, että ne on mahdollisiman nopeita siirtää sieltä puhtaina paikoilleen.

Alemmassa laatikossa on sama viritys, mutta kulhoille. Näin kaikki olennainen aamu- tai välipalaa varten on lasten saatavilla ihan oma-alotteisesti eikä tarvitse hakea jakkaraa ylettyäkseen tai pyytää aikuisen apua.

Laatikostoa ja kaappia riittää enemmänkin, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle. Keittiön järjestys hakee vielä muotoaan ja ajatuksena on myös tehdä keittiöremonttia.

Me tarvitsisimme isomman jääkaapin. Nyt meillä on sellainen pienin mahdollinen. Se on osottautunut melko hankalaksi, kun sinne ei mahdu usamman päivän ruokia saati sitten ruuan säilytysastioita. Pieni jääkaappi tekee kaupassa käymisen pakolliseksi ihan liian tiheällä tahdilla ja kaventaa meidän ruokalistaa.

Moni toimivaksi hiottu juttu on ottanut takapakkia tässä keittiössä, mutta toisaalta nyt me tiedämme, että mitä tarvitsemme toimivaa keittiötä ja ruokasuunnittelua varten.



- Aino







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3