tiistai 16. elokuuta 2016

Thulea ja muuta vermettä pyöräilyyn

Pyöräilyaiheessa pörrätään edelleen.

Ajattelin esitellä mun vermeitä. Ei ole kyllä mitään kovin kummoisia vermeitä, mutta onpahan muutama kikkakolmonen jotka olen tässä ainakin itselleni hyväksi havainnut varustautuessani pyöräilyyn säässä kuin säässä.

Myönnän, että minulla on vielä puutteita tässä asiassa, mutta moni tärkeä juttu on jo hoidettu kuntoon turvallisen pyöräilyn tähden. On lamppu, heijastimet, kypärä ja toimivat jarrut. 



Näiden lisäksi löytyy reppu johon pakkaan lähinnä evääni ja vaihtoalusvaatteet. Työvaatteet minulla on talon puolesta ja pyöräilyvermeet laitan kuivumaan pukutilaan. Ei ne kyllä läheskään aina ole kuivat kun poljen takaisin. 

Käyn suihkussa ennen töitä ja vaihdan työvaatteet sekä kuivat alusvaatteet. Työkengät on luonnollisesti aina työpaikalla. Melko vähällä pärjää vaatteiden osalta. 

Ajaessa käytän hanskoja sillä kädet ovat toiseksi tärkein työkaluni ja pyrin suojelemaan niitä. Hanskani ovat ihan ne mun Casallin salihanskat, (olen tuonne listaani kirjannut virheellisesti, että Reebok..)joihin olen hieman pettynyt noin salikäytössä. Saan niiden kanssa kiipeilytelineessä apinoidessani inhat rakot ja kovettumat aikaiseksi.

Yksikään vaatteeni ei ole nimenomaan pyöräilyyn kehitetty. Käytän mm hiihtopukua hiihdon lisäksi juostessa ja pyöräillessä ja ihan muuten vain ulkoillessa. Ajattelin testata talvella muutoinkin hiihto- ja juoksukamppeittani työmatkakäytössä. Varmaan joitain juttuja tulee eteen, että pitää talvea vasten varautua. 

Paksummat vaatteet eivät ehkä kuivukaan työpäivän aikana ja talvipakkasilla startti kylmillä kosteilla vaatteilla voi aiheuttaa tarpeetonta kitkaa minun ja pyöräilyn väliin. Aika näyttää.

 

Kosteudesta päästäänkin keksimääni ratkaisuun mukana kulkevan tekniikan ja papereiden suhteen. 

Hankin joskus aikoinani kannettavani suojaksi Thule Cauntlet Macbook Pro Sleeven, joka on ainakin roiskeen kestävä. 





Samainen kannettavalle tehty kuori suojaa nyt kännykkääni, laturiani, korttejani ja papereitani. Sinne mahtuu tarvittaessa ne alusvaatteetkin.

Tämä systeemi on toiminut jopa hillittömässä rankkasateessa.

Kuori oli harmittavan vähällä käytöllä saateltuani opintoni melkolailla loppuun, mutta nyt sille on taas lähes päivittäistä käyttöä.
 
Tykkäsin kuoren muotoilusta ja fiiliksestä. Sanoisin, että se on melko pähee :)

Se on nyt toiminut moiteettomasti kohta kolme vuotta ja näyttää ihan kuin uudelta. 

Hankintaa tehdessä kriteereitäni oli, että kotelon tarttee olla veden ja katseen kestävä siten, että voisin kulkea pelkän casen kanssa. 

Kyllä tämän kanssa on kehdannut.

Puhelinta varten otan toisinaan mukaan juoksussa käyttämäni käsivarsikotelon, että saan musiikit mukaan.

Jos vaatteessani on tasku niin käytän kyllä mieluummin sitä ja pujottelen kuulokkeiden piuhan paidan alta. 

Käsikotelossa piuha jää vähän hassusti roikkumaan eikä tahdo pysyä repun hihnan alle viritettynäkään poissa läpsimästä kylkeäni.

Toistaiseksi isoin murheenkryynini on ollut pyörän lukko.







Mummomankelissani on kiinteä lukko ja se kyllä riittää työpaikkani pyöräparkissa, mutta olen laittanut lisävahvistuksia vilkkaammilla paikoilla ja siihen tarkoitukseen olen joutunut raijaamaan melkoista punnusta.



Kettinki on ehkä varma, mutta se on tylsä lähes tyhjässä repussa pyöriessään. Pyörän rungon ympärille kiedottuna paino ei haittaa, mutta se kilisee ja kolisee ärsyttävästi eikä tee kyllä rungolle yhtään hyvää. 

Joku pussukka olisi ratkaisu, mutta laitoin semmoisen kulahtaneen pussukan karsiessani menemään, kun en tiennyt, että mikä se on...

Pitkästä ketjusta on ollut se hyöty, että kun liikumme isommalla porukalla pyöräillen, saamme monta pyörää lukittua yhteen jollei ole telinettä tai tolppaa tarjolla.

Varustelu on kivaa. Se ei tarkoita, että tarvitsisi lähteä kauppaan ostamaan jotain spesifiä härpäkettä vaan ensin kannattaa antaa katseen kiertää kotona ja aivorattaiden hieman runksia probleeman edessä. Luultavasti kaikki tarvittava on jo käden ulottuvilla. 

Toinen ihan paras kikka on avata suu! Puhu ongelmasta, jaa kokemuksia ja kysy. Joku lähelläsi on saattanut painia ihan saman jutun äärellä tai työkaverilla voipkin olla joutilas pyörän lamppusarja kaappinsa perukoilla odottamassa uutta onnellista omistajaa.

Kiitos omalle kamulleni, toivottavasti jalkasi nauttivat vaihtarista <3

- Aino


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3