sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

MitäTänäänSyötäisiin: Aamupuuro, lounaspuuro, iltapuuro ja puuro



 soittolistalla Beatles- Here Comes The Sun

Puuroa puuroa koska hampaisiin sattuu! Oikojalla rassaamisen jälkeen kipu ei tule heti vaan yleensä joko seuraavana tai sitä seuraavana päivänä. Nyt on yön jäljiltä melko hellä olo suussa ja tekee taas mieli puuroa.

Vain kerran on ollut niin kipeä purukalusto, että piti ottaa särkylääkettä. Meinasin pudota tuolilta puraistuani riisikakkua ylähampaiden saatua "korut", kuten eräs ihana pikkupoika totesi. Niin ja minulla on hyvä kivunsieto, todistetusti (luomusynnytys riittänee hiljentämään kaikki skeptikot 😉). 


Syön melkeinpä aina kaurapuuroa. Jotain eksoottisempiakin lajeja on tullut kokeiltua, mutta ei ne vain ole iskeneet. Miehen huomautus, että luomu kaurapuuroa.. 

Puuron joukkoon sekoittelen mitä milloinkin; kauraleseitä, liotettuja chiasiemeniä, marjajauheita, proteiinijauheita, auringonkukansiemeniä, marjoja, hedelmiä jne. Kuvassa kuivattuja aprikooseja pilkottuna muiden höysteiden ohella.

Joskus en keitä ollenkaan tuota sekoitusta vaan heitän päälle kaurajogurttia. Töihin kuljettelen puurosekoituksia lasipurkissa. MCT- öljyä lorauttelen joukkoon, jos muistan. Suolankin laitan, jos muistan.

Onhan ne usein vähän masentavan näköisiä sössöjä, mutta puurosekoitus on pelastanut työpäivän eväsongelmat kerta toisensa jälkeen. Pelkkä kaurahiutale ei nälkää oikein pidä, mutta proteiinilisillä ja marjoilla tai hedelmillä höystettynä energiaa riittää.




Proteiinijauheissa suosin riisiproteiinia ja nyt lähti testiin ensimmäinen pussi herneproteiinia. 

Herneestä voi näin ensikokeilujen perusteella tulla uusi suosikki sillä se ei jää riisiproteiinin tavoin "jauhoisen" tuntuiseksi. 

Maustamattomina tykkään käytellä noita jauheita niin ei tarvitse miettiä, että mikä yhdistelmä sopisi minkäkin kanssa.

Välillä syön useamman kerran päivässä puuroa kun en muuta keksi, mutta täytyy myöntää, että oikeasti tykkään näistä puurosössöistä. Luulen, että nämä sekoitukset tulivat korvaamaan maitorahka-ananas kombon, jota harrastin ajoittain paljonkin ennen maitotuotteiden karsintaa.



-Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3