sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Uusperheen elämää

Sunnuntai. Aamu.

Täällä herätään ensin yöllä. Pienimmällä on tullut vahinko sänkyyn. Lakanat pesukoneeseen, suihkuun, uusi peti sohvalle. Jatketaan unta.


Jonkin verran myöhemmin pienin herää. Aamun piirrettyjä. Pientä kinaa muiden herääjien kesken siitä mitä katsotaan. Pienin päättää tänään. Lapset ottavat aamupalaa, mies nousee keittämään kahvia ja tuo sen sänkyyn. Jutellaan aikuisten kesken loikoillen sängyssä, lapset tekevät omia juttujaan, käyvät raportoimassa, kysymässä lupaa, hakevat apua. 

Lojutaan, ollaan, eletään.

Sunnuntait on ihania. Meillä on täällä viisi lasta, kaikki kotona ja muutama naapuruston kaverikin näemmä. Kaikille on seuraa, kaikki saavat vain olla ja etsiytyä mieleisensä tekemisen ja kaverin seuraan.

Meillä on itseasiassa todella hiljaista vaikka luulisi toisin. Minä kuuntelen omaa musiikkiani kaikessa rauhassa ja kirjoittelen. Mies kokeilee keittiössä uutta reseptiä. Lasten keskustelu pelaamisen lomassa kantautuu välillä musiikin rinnalle. Osa on jo painunut ulos trampalle ja läheiselle leikkipaikalle kavereineen.

Meillä on uusperhe. Meillä on vaihtuva perhekokoonpano jatkuvasti. Minä, mies ja miehen pojat, me neljä ollaan tässä aina. 

Meillä on usein ikävä, kaikilla.  








- Aino

kirjoittaessa soi Jack in Water - The Meaning of Events

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3