tiistai 10. toukokuuta 2016

Ainon päivä





Soittelin isälleni nimipäiväni kunniaksi ja kyselin, että miten ihmeessä vanhempani päätyivät antamaan minulle juuri nimen Aino.

Isäni kertoi, että "se olis ollut joko Aino, Olavi tai Ilmari ja tässä tapauksessa Olavi tai Ilmari olisivat olleet vähän outoja". 

Synnyin siis tyttönä, mutta poikapuolisena olisin ilmeisesti liittynyt Olavi Uusivirran kaimoihin, mikä ei olisi ollut ollenkaan hassumpi juttu :) 

Nimeni taustalla on roppakaupalla "Suomifilmi romantiikkaa". Olavi oli kuulemma joku koskenlaskija niissä filmeissä, no syntyi sitten Aino- niminen koskenlaskija. 

Kansallisromantiikkaa ruokkivat myös elokuvahahmojen lisäksi kirjailijat ja säveltäjät. Nimeni on kaikuja Sibeliuksen, Linnanheimon, Sillanpään, Ahon ja isäni henkilökohtaisen suosikin Teuvo Pakkasen romaanien jylhien ja vahvojen henkilöhahmojen nimistä. 

Tiedoksi, että Aino ei ollut mikään muotinimi silloin penskana. Vain vanhat mummot olivat Ainoja eikä samannimisiä ikätovereita ollut. 

Meinasin lentää pyllylleni, kun joskus 2000- luvun puolella naapuri huuteli Ainoa pihalla ja se olikin semmoinen pieni söpö tyttö, joka vastasi, että "joo äiti, tullaan!"

Ajat ja muodit muuttuvat.

Aino otettiin vuonna 1890 ensimmäisenä täysin suomalaista alkuperää olevana nimenä suomalaiseen almanakkaan. 

pienen "punkkarin" iho meni kananlihalle Dingon - Aino biisistä ja menee edelleen :)

 - Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3