keskiviikko 18. toukokuuta 2016

MitäTänäänSyötäisiin: pinaattitofuhässäkkää

Kävin salilla ja tuli nälkä. Niin siinä kuuluu käydä :)

Tänään räpelsin kotikeittiössäni munaa pinaatin kera ja pannulle laitoin tofua. Helppoa, nopeaa ja hyvää! Tekstin ja kuvien väsäämiseen sekä "jälkityöhön" meni enemmän aikaa XD

Sinne vaan pannulle kookosöljyä, kuutioitua tofua nälän mukaan ja päälle pinaatit. Mausteina hieman chilijauhetta ja suolaa. Unohtui muhimaan pienelle lämmölle hetkeksi ja oli valmista. Tammikuussa 2017 blogini muuttui vegaaniseksi ja siksi munan räpeltäminen on kovasti vähentynyt.






Lautaselle lisäilin vielä MCT- öljyä lorauksen, suolaa, mustapippuria, basilikaa ja seesaminsiemeniä.

Tällä jaksoi porskuttaa uskomattoman pitkään. 

Pinaatista löytyy K-vitamiinia ja rautaa sekä niiden ohella karotenoideja, jotka toimivat antioksidantteina.

Karotenoidit, tai ehkä tunnetummin karoteenit, pitävät huolta silmistä, mutta antavat myös iholle tervettä hehkua. Kasvisten karotenoidit kuten porkkanan karoteeni, antavat iholle päivettyneen ja terveen hohdon yhdessä auringon kanssa. Tomaatin lykopeeni puolestaan suojaa auringolta.

Pinaatti on varsinainen terveyspommi ja käsittääkseni helppo kasvattaa myös itse. Pitäisköhän kokeilla tuonne meidän kasvilootaan?

Pinaatissa on myös enemmän proteiinia kuin hiilihydraatteja. Fineli on oikein hyvä ja näppärä lähde näiden tutkailuun.

"Jälkityö" tarkoittaa tässä tapauksessa pinaatin irrottamista hammasraudoista. Pinaatti kaikessa ihanuudessaan osaa kietoutua jokaiseen pikkukoloon ja brakettiin.

No, onpahan evästä mukana vähän pidemmäksikin aikaa.. Hyi ;P



- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3