tiistai 24. toukokuuta 2016

Second breakfast @Kaffila


Taas oli asiaa isoon kaupunkiin ja pakollisten meininkien jälkeen nälkäinen hobittikaksikko hortoili etsimään toista aamupalaansa Keskustorin liepeiltä. Sieltä Tampereen sydämestä Aleksis Kiven katu 11:sta löysimme Kaffilan ja kaivattua jatkoa aamupalallemme.



Kaffilasta saa erilaisia luomuisia aamupalacomboja klo 8-11 välisenä aikana. Taas kerran tyylilleni uskollisena luomu houkutti sisään ja sisällä ruokavaliohöpötyksieni mukaiset vaihtoehdot koukuttivat lopullisesti. 

Kaffilasta löytyy kesää ajatellen mukavasti pöytiä ulkoa aamuauringon ulottuvilta Aleksis Kiven kadun puolelta, joka on kävelykatu. Siitä plussaa! Keskustorin löytää tottumattomampikin Tampereen tallaaja ja siitä, kun pudottelee alamäkeä Pyhäjärven rantaa kohden niin päätyy Laukontorille. Matkalla on paljon sisustus- ja keittiötavaraliikkeitä sekä Luontokauppa.





Tunnelmaltaan Kaffila on upean valoisa korkeine huoneineen. Rakennus on kuuluisa Palanderin talo ja edustaa 1900-luvun alkupuolen jugend tyyliä, sen on suunnitellut arkkitehti Birger Federley

Toisesta maailmasodasta ei juuri hyötyä ollut, mutta tämän talon purkusuunnitelmat se tyssäytti, kiitos siitä. Talossa on pitänyt ateljeetaan niin Hugo Simberg kuin Kimmo Kaivantokin. 

Ja sitten eväisiin eli gluteenitonta oliivifetapiirakkaa salaatin kanssa, luomukahvia ja Oatlyn kauramaitoa, sitä iKaffe baristalaatua harmaasta purkista, se on toiminut todella hyvin kahvissa. Aisapari otti luomujugurttia pähkinöiden ja hunajan kera. Oli kuulemma todella hyvää ja sen uskon. Kersoille uppoaa kaikki makea ja pähkinäinen. Ruokavalio on näiltä ajoilta vaihtunut tyystin vegaaniseksi, vaan Kaffila ottaa myös vegaanit avosylin vastaan.

Ei tarvinnut täälläkään sen koommin, kuin Kaihossakaan, kysellä, selitellä tai luimistella vaatimustensa kanssa. Näillä eväillä ja tunnelmoinneilla jaksoi kierrellä muutamassa liikkeessä ja käydä istutustäydennyksiä. Laukontorilta mukaan lähti pari muratin tainta. 





Kukkien hinnat olivat torilla kohtuullisempia kuin Plantagen reissullamme. Kaupan päälle tuli myös mukavaa palvelua parin vinkin kera :) 

Kylläpä Viikinsaaren laiva taas veti puoleensa.. saas nähdä lähdetäänkö joku aurinkoinen kesäpäivä pesueen kanssa sinne paistamaan makkaraa ja pulikoimaan.
 

- Aino

2 kommenttia:

  1. Kaffila on kyllä ihan loistopaikka! Toinen hyvä on ollut Tammelan torilla Kahvilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä!

      Pitikin ihan tarkistaa, että miten Kaffila palvelee vegaania ja kovin oli positiivista palautetta :)

      Poista

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3