keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kohti muovittomampaa arkea 2.

Edelleen vähennetään muovia ja myös muutakin jätettä. Seuraa siis lisää vinkinpoikasta siitä, miten keventää ympäristövaikutuksia. Itselleni tämä prosessi toimii myös estetisöintinä kotonamme. Harvoin nimittäin pidän todella jonkin purkin tai purnukan ulkonäöstä tai väristä ja yleensä, jos koskaan, se itselle parhain tuote ei ole siinä myös silmän tykkäämässä pakkauksessa. Eli tämä on Win!

Täytyy myös tunnustaa, että minulla on ajoittain pientä vastenmielisyyttä kaupoilla pyörimistä kohtaan, joten seuraavat ratkaisut kosmetiikan suhteen säästävät minut jatkuvilta kauppareissuiltakin kestäessään käytössä melkoisen pitkään. Win win!


Kuvassa meidän valintoja. Siinä on bambuista hammasharjaa merkiltään Humble Brush. Ruotsalaista designia. Pakkaus kartonkia, jonka voi polttaa tai iskeä kartongin keräykseen. Harja tulee yksittäispakattuna biohajoavassa pussissa, nylon harjaksetkin lupausten mukaan biohajoavat hiljalleen. Siitä en oikein tiedä, mutta meillä harja, harjakset, pussi ja paketti menevät kiukaan tulipesään. Vasiten voisin tietty kokeilla kompostoidakin tuollaista ihan mielenkiinnosta.

Yrityksen sivustolla harjalle annetaan käyttöikää se 3 kk kuten muoviharjoilla. Designia ja kehittelyä on tehty yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa. Minun silmään näyttävät oikein mukavilta ja maanläheisiltä. Lapset itseasiassa saivat päähänsä toivoa näitä joulupukilta ja pukki toteutti toiveen ;) Ovat kestäneet käytössä ihan jees. Jotenkin ihanan tuntuisia kädessä. Lapsille ja aikuisille löytyy omat kokonsa.

Hennon liila kimpale taas puolestaan on mun kasvosaippua. Se on Flow kosmetiikan puolukka kasvosaippua.  Suomalaista luomukosmetiikkaa. Jälleen kerran pahvinen pakkaus, ei mitään muuta ja se menee muiden jatkona sinne kiukaaseen. Olen tykännyt. Tämä on jo toinen Flown kasvosaippua ja en näe syytä miksi vaihtaisin. Matkoilla niin älyttömän helppoa mennä näiden palojen kanssa. Tästä kirjoittelin jo  Nurme- postauksessani aiemmin. Tuommoinen pala kestää minun käytössä arviolta vuoden. En ole kyllä ihan varma, ostan näitä niin harvoin, että meniskö yli vuodenkin itseasiassa.

Nurmen shampoopala pääsi uudelleen kuvaan kaverinaan Punnitse et Säästästä löytynyt oliiviöljysaippua. Silläkin peseytyy ihan kokonainen päästä jalkoihin, kun ei jaksa ruveta lutraamaan monen aineen kanssa. Edelleenkin pakkaukset pahvia ja osoite sama kuin edellisilläkin jolleivat sitten käväise ensin visiittiä kauppaleikeissä.


Sellainen lisäbonus tässä minimalistisessa hifistelyssä on se, että kylppäreiden siivous on jokseenkin helppoa, kun ei tarvitse raivata ensin tieltä valtavaa purkkiarsenaalia. Aikaa ja vaivaa säästyy myös siinä, kun ei tarvitse roudata mitään ensin roskikseen ja siitä kuljettaa roskapönttöön pihalle jne. Win win win! 

Pitäisköhän mun vaikka vain myöntää ettei tää mikään "minimalisti" ole, ihan yksinkertaisen laiska vaan ;D

Totuuden nimissä ihan näin vähällä kosmetiikalla meillä ei mennä, mutta hammastahna (tai miksi sitä keitosta nyt kutsuisin) vaatii ainakin ihan oman postauksensa..



- Aino

P.S. Tykkääpäs myös Kokonainen Elämä Edessä Facebook-sivusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3