maanantai 16. toukokuuta 2016

Ei luonto, karma, jumala tai mikään muukaan tahdo sinulle pahaa


Tiedätkö, kun loukkaantuneilla, trauman kokeneilla, sairastuneilla tai muutoin elämän päähän potkimilla on monella tapana ajatella, että jumala tai jokin korkeampi voima koettelee? Joskus jopa joku vihamielinen ihminen saattaa tulla sanomaan, että "karma kostaa" tai jumala tai jokin luonnon ja hämärän rajamailla oleva voima antaa sulle takaisin? Mitä näitä nyt onkaan, mitkä kostavat ja antavat takaisin missäkin mytologiassa, opissa, aatteessa tai uskonnossa. 


Olen tullut siihen päätelmään, että ei mikään anna sinulle tai minulle takaisin yhtään millään, ei luonto, karma, jumalat tai mikään muukaan yliluonnollinen halua pahaa tai rangaista ketään.

Joku ihminen kyllä saattaa haluta omassa pienuudessaan, mutta se on hänen inhimillinen ongelmansa ja aiheuttaa kärsimystä enemmän hänelle itselleen kuin sinulle. Sama pätee toisinpäin, jos sinä ajaudut koston kierteeseen elämässäsi, tulee se tuhoamaan sinua itseäsi.


Minä uskon, että luonto ja kaikki hengelliset aspektit elämässämme ovat itseasiassa neutraaleja. Ne vain ovat. Ne eivät osaa arvottaa, että mikä on pahaa tai mikä on hyvää. Niin vain on. 

Luonto elää omalla painollaan ja luonnon tehtävä on jatkaa elämää


Eläinkunnassa pedot syövät pienempiä, toisina vuosina syövät paremmin ja toisina huonommin. Toisina vuosina poikivat paremmin ja toisina huonommin johtuen asioista, jotka vain ovat. Ei kettu mieti sitä vuotta, kun oli kuivaa eikä riittävästi myyriä ja siltä jäi poikue saamatta, ei se katkeroidu ja ryhdy tuhoamaan kaikkea ympäriltään tai käperry jonnekin koloonsa murjottamaan. Se menee ja elää eteenpäin sillä mikä on. Ehkä ensi kesänä onkin ennätyspoikue. Vaikka tuskinpa se kettu miettii seuraavaa kesääkään.


Luonto löytää keinonsa uudistua



Elämän kulku on neutraalia. Se vain on. Toisena vuotena se antaa enemmän ja toisena vähemmän. Ei se arvota onko se hyvää vai pahaa. Niin vain on. Elämä kulkee omalla painollaan. 

Toisena vuotena tulee enemmän raskailta tuntuvia asioita ja toisena vuotena vähemmän. Jonain vuonna syödään paremmin ja toisena huonommin johtuen asioista, jotka monesti vain ovat. Miksi miettimään sitä vuotta jolloin elämä potki päähän toista enemmän ja mitä kaikkea jäi saamatta. Sekin vuosi kuluu loppuun ja elämä menee eteenpäin sillä mikä on. Ehkä ensivuonna, ehkä jo huomenna tuleekin tieto uudesta työpaikasta, uudesta alusta, jostain muutoksesta. Täytyy vain olla valmiina näkemään uusi mahdollisuus, kun sitä tarjoillaan elettäväksi.

Pirullista melkein... 

Meillä ihmisillä taitaa olla eläimiin verrattuna ensinnäkin pidempi elämä, mutta myös pidempi muisti ja tarve arvottaa asioita hyviin ja pahoihin. Jäämme helpommin vanhan vangiksi ja vaadimme oikeutusta elämältä, tilejä tasan jumalien tai muiden kanssa. Kuitenkin niin kauan kuin etsimme ja vaadimme hyvitystä asioille emme saa rauhaa. 

Me jumimme huonoihin hetkiin, antaen niille entistä enemmän voimaa ja kuvitellen, että se mikä on, tahtoo meille varmasti pahaa, kun se noin meitä kohtelee. Siinäpä sitten potkimme itse itseämme päähän yrittämällä vaatia tasoitusta taholta, joka ei meidän kipuilusta välitä, sillä se ei sitä ymmärrä. 

Luonnossa kaikki pyrkii tasapainoon


Me ihmiset vain olemme hätäisiä ja jumitamme katkeruuteemme ja mustavalkoisuuteemme. Mitä pikemmin nöyrrymme kaiken edessä, mitä aikaisemmin huomaamme ikävän asian kohdatessa, että näin vain on, niin sitä nopeammin suuntaamme katseemme kohti kaikkea muuta mikä myös on sillä hetkellä läsnä. Koska kaikki mitä ikinä tarvitset on jo olemassa sinua varten, sinun täytyy se vain huomata ja lakata ammentamasta sieltä mistä mitään ei ole löydettävissä; katkeruudesta ja menneestä. 

Jätä taakse omasi ja muiden sinuun projisoima viha, katkeruus ja kauna. Ei mikään mahti maailmassa tahdo sinulle pahaa. Et ole sairastunut syöpään pahojen tekojesi tähden, ei jumala tahdo rangaista sinua puolisosi sairastumisella, ei karma tule ja kosta yhtään mitään, ei työpaikan menettäminen tai saamatta jääminen tarkoita, että metsän henget vihoittelisivat sinulle eikä sadekuuro yllätä juuri sinua koska sinulla on muutenkin kurja olo.

Elämä vain on. Ole sinäkin.

soittolistalla Choir Of Young Believers - Rhine Gold, kannattaa kokeilla Sedated- biisiä jos ajatukseni saavat veren kuohumaan :)



- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3