lauantai 14. toukokuuta 2016

Kohti muovitonta ja myös roskatonta arkea 3.

Yksi juttu millä saimme vähennettyä kaikenlaista roskaa ja työtä oli "Ei mainoksia"- lapun liimaaminen postilaatikkoon. No, se ei ihan vielä yksistään riitä. 

Lompakossa pullotteli melkoinen kasa kaikenlaista muovikorttia ties mihin liikkeisiin ja niiden mukana tietysti kanta-asiakkuus kyseisiin puljuihin. 


Niillä asiakkuuksilla ei ollut juurikaan virkaa aiemmin, niin miksi olisi enää nykyään, kun ei tule kaupoissa juurikaan pörrättyä. Ruohonjuureen ja Punnitse & Säästä- liikkeisiin on pahvinen leimakortti kuten myös Puolenkuun peleihin. Niitä leimoja perheemme kerää ja jos ei kerää niin noista pääsee eroon polttamalla, paperinkeräyksessä tai kompostissa. 

Niin ja Elinluovutuskorttikin on pahvinen ja nykyään sen voi ladata myös mobiiliin!

Kaikkien kanta- asiakkuuksien lopettaminen ei ole ollut aivan yksinkertaista. Pelkkä kortin leikkaaminen ei auttanutkaan. Laittelin useammille tahoille sähköpostia asiakaspalveluun ja pyysin poistamaan tietoni heidän rekistereistään, postituslistoilta sekä osoitteellisen mainonnan listoilta.

Osoitteellinen mainos tulee laatikkoon kieltotarrasta huolimatta ja melko usein mainoslehtinen on kääritty muoviin! Juu ei, ei enää meille!

Tämä on ollut hieno päätös ja vaivannäkö on kyllä palkittu, kun keräyspaperia ei tarvitse kantaa minnekään, paperipinoja ei tarvitse katsella missään eikä paperille tarvitse miettiä säilytystilaa kotona tai pahimmassa tapauksessa katsella jotain pinkkaa pöydän tai huoneen nurkassa. 

Keräyspaperia vähensi myös lehtitilausten lopettaminen. Olemme karsineet ja miettineet jokaisen lehden tarvetta. Aku Ankka, Historia sekä muutama ammattilehti kolahtelee postilaatikkoon edelleen. Niitäkään ei kaikkia ehditä aina lukemaan. 

Joskus joku näytelehti eksyy joukkoon, mutta se on helppoa kantaa vaikkapa kirjastomme "tuo tullessasi, vie mennessäsi"- hyllyyn. Sinne on kannettu melkoinen lasti kirjoja, dvd:tä ja cd:tä muutoinkin.

Tavara tykkää, että sitä käytetään. Joten kiertoon vain!

Lompakkoni on Ted Bakerin ja se on ostettu viisi vuotta sitten kesätyörahoilla alanvaihdokseni jälkeen. Koska omistan vain joitain tavaroita niin haluan satsata niihin rahaa ja hoivaa. Lompakkoni toimii usein myös clutch- ja iltalaukkuna, sillä siihen sopii puhelin ja huulirasva sisään.

- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3