sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Soittolistalla


Hepskukkuu muruset ja mussukat! Kirjoittaminen puhdistaa ja vie syvemmälle matkalla omaan itseen. Tälle matkalle minulla on varattuna paljon hyvää musiikkia :)

Musiikki kulkee elämässäni isolla volyymilla mukana kaikkialla ja kaikissa tilanteissa. Milloin se on sitä, että laulan lapsilleni tai potilailleni, milloin treenimusaa ja milloin keskittymiseen, hiljentymiseen, meditointiin, joogaan tai muuhun harjoitukseen liittyvää, milloin tunnelman luoja, inspiraation lähde, lohduttaja, ilahduttaja, tarkoitettu räytymiseen mustissa fiiliksissä tai apuna niistä irrottautumisessa. Milloin mitäkin. 

Musiikin kuuntelu kirjoittelun rinnalla lisää yhden aistielementin mukaan älylliseen, aivoja kutkuttavan kirjoitteluun (tässä kohden semmoinen naurunpärskähdys, tiedäthän, että kyse on itseironiasta..), sanojen asettelun ja kuvien yhdistelyn lisäksi. 

Itseasiassa kirjoitan paljon kuulemani inspiroimana, kirjoittelen muiden lausumaa tai ympäristön ääniä, mutta eniten kirjoitan musiikin siivittämänä. Monesti musiikki vahvistaa sitä sielunmaisemaa missä milloinkin liikun tai antaa tekstille aivan uusia näkökulmia, siksi sillä on myös blogissani vahva rooli.





Toivon, että joskus kokeilet blogitekstieni lukemista samalla, kun kuuntelet suosittelemaani biisiä, se linkittyy aina jollain tapaa tekstiini. Yhteys voi olla jotain ihan omaa ajatushöttöäni, nyansseja, mutta musiikki toimii ikäänkuin täydentäjänä tässä minun kirjallisessa luomuksessani. 

Usein täydennän luomuksiani myös mauilla. Kahvin maku taitaa olla yleisin, mutta juon myös teetä ja vettä usein kirjoittaessani. Reseptejäni voi toki myös kokeilla ja kenties saada elämyksiä siitä, miten musiikki iskostuu makumaailmoihin ja tunnelmiin ruokaa laittaessa. 

Vinkaamassani musiikissa isoa osaa näyttelee useahkosti lyriikat, mutta kiinnitän paljon huomiota myös biisin rytmiin ja tempoon unohtamatta instrumentteja. Erilaiset soittimet soivat eri tavoin ja saattelevat äänillään mielessäni viipyileviin tunnelmiin, kulttuureihin ja historiaan. Joskus kappaleissa on käytetty taustoina luonnon ääniä tai jänniä äänityspaikkoja, jotka tuovat uudenlaisia kuuntelukokemuksia. Laulajan ääni on myös instrumentti samoin kuin vokaalit ja konsonantit, siksi ääntämys ja eri kielien taipuminen osaksi soitinten luomaa äänimaailmaa kiehtoo.

Tekstit ovat yleisemmin se mikä saa jäämään jumiin johonkin biisiin. On aina yhtä riemastuttavaa löytää laulun sanoista lainauksia, viitteitä ja vihjailuja. Siitäkin huolimatta vaikka ne olisivat täysin tahattomia tai yheyttä ei löydä itseni lisäksi kukaan muu :)

Tekstini on yleensä kirjoitettu musiikin rytmissä, musiikki mukailee ajatusteni ja fiilisteni tunnelmaa rauhallisuudellaan tai energisyydellään. Monesti ihan huumorillaan, koska lopultakin.. tämä ei ole niin vakavaa.

Elän tunnelmista ja hetkistä ja niitä haluan jakaa. Toivon, että jakamani tuottaa hyvinvointia ja hyvää mieltä.



Martikainen pistäköön sanoiksi sen miltä tällä hetkellä tuntuu - Pidän tästä paikasta :)




- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3